Jens Reno Meler: Naš glavni cilj je TCR Trofej Evropa, na Adriji želimo da pobedimo

Do trećeg mesta na podijumu mađarske trke 2 stigao je danski veteran Jens Reno Meler u “hondi”, potpuno novo lice na pobedničkom postolju Lotijevog globalnog takmičenja.

Imao je pol-poziciju na inverznom startu, koju je odlično iskoristio i dugo vodio, dok ga nisu prestigli Taši i Oriola.

Danac se juče bogato polupao u drugoj rundi kvalifikacija, pa je neko vreme bio u nedoumici hoće li danas uopšte voziti. S tog aspekta, podijum mu nije bio ni u snovima.

“Posle Q2 mislio sam da ću morati da zovem JAS, da naručim novi auto, ali smo posle park fermea videli da možemo da ga sredimo. Bio je gotov u pet sati ujutru i mnogo hvala timu”, rekao je Meler.

“Mi smo vrlo mala privatna ekipa, samo nas je petorica na trci, budžet nam je jako mali. Naravno, jučerašnji udes je bio veliki i u budžetu nam je napravio poveliku rupu.”

“Fantastično je što sam se našao na pol-poziciji trke 2. Startovao sam vrlo dobro.  Nažalost, intervenisao je sigurnosni auto, ali sam na restartu opet uspeo da odmaknem. Altoe je zadržavao kolonu za sobom, a ja sam se u prvih četiri ili pet krugova jako trudio da napravim što veći razmak.”

“Na sredini trke, gume su već bile potpuno otišle i video sam da mi se Taši rapidno približava. Dao sam sve od sebe, napravio sam malu grešku na krivini 12, pa me je prošao, Oriola takođe.”

“Veoma sam srećan i ponosan što sam na podijumu. Mi smo ovde samo na evropskim rundama, za nas je TCR Trofej Evropa na Adriji u oktobru glavni događaj, tamo želimo da pobedimo. Napredujemo i sve smo brži iz vikenda u vikend, to je fantastično.”

“JAS nas veoma dobro podržava, JAS inače pruža dobru podršku klijentima. Moj auto je skoro dve godine star, ali je unapređivan i veoma je brz. U njemu sam sve samouvereniji. Bile su nam potrebne trke na Spa i Monci da naučimo šta treba da radimo s gumama, kako da ih iskoristimo u kvalifikacijama i juče smo videli za šta smo sposobni.”

“Istina, još ne znamo zašto su juče zablokirali točkovi na prvoj krivini pa sam se polupao u prvom brzom krugu, ali takve stvari se dešavaju. Bitno je da smo se vratili i ostvarili ovaj divan rezultat. Lepo je biti ovde.”

Ono što je Meler opisao kao svoj sjajan start, nama je delovalo kao prerani polazak, ili, još preciznije, kao kretanje njegovog automobila pre gašenja semafora. Kada smo ga zamolili da prokomentariše situaciju i kaže da li je možda u tom trenutku imao neki problem, vozač “honde” rekao je da ne misli da se pokrenuo ranije i ponovio je da je savršeno otvorio mađarsku trku 2.