Vesnić za Serbiaring: Ovo što sam video u TCR nisam video nigde, ovde je sve politika

Na kraju svog drugog TCR vikenda Milovan Vesnić ne može biti zadovoljan rezultatom, ali ekipa iz Užica ne misli da je odlazak u Mađarsku bačeno vreme i novac.

“Ja ovde nisam došao da jurim rezultat. Cilj mi je bio da dođem, izvezem još trkačkih kilometara i nešto naučim. Da je bilo sreće, možda smo mogli da uzmemo neki bod”, kaže Vesnić za naš portal.

“U drugoj trci sam imao kontakt sa Ficom, nije bio jak udarac, ali mi je poremetio volan. Rešio sam da nastavim, baš zbog pomenutih kilometara. Meni je bilo važno da je auto ostao u komadu, a sve ostalo ćemo popravljati u narednim danima”.

Kao pozitivnu stranu vikenda na Hungaroringu srpski as izdvaja činjenicu da je po vremenima bio veoma blizu “audijima” Komtuju rejsinga.

“Meni je to znak da smo veoma blizu setapa koji može da bude konkurentan, a nemamo pomoć fabrike, niti fabričkih inženjera. Ja se nadam da ću uspeti da sakupim novac za još neku trku ove godine, a sledeću želim da izvezem celu u jednom šampionatu, a ne ovako samo da gostujem”, dodao je on.

Kao i svi vozači u boksovima na mađarskoj TCR rundi, i Vesnić je primetio da se nešto veoma loše dešava u ovoj seriji.

“Ovo što sam video u TCR nisam video nigde. Ovde je sve politika, besmisleno je. Žao mi je momaka koji se bore za tutulu i visok plasman, jer je ovde teško boriti se kao vozač. Daleko je da pričamo o 2018, ali ako se ovako nastavi TCR mi neće biti primamljiv”, završio je Vesnić.

1 Comment

  1. Ja to pricam vec godinu dana, kada niko nigde nije ni pominjao politiku TCR. Sve postaje naopako ako vec i nije. Kada obican gledalac posmatrac primecuje, sta tek vide akteri. Orva sezona TCR je bila fer i najbolja, a vec sledece je krenula teska politika.

Comments are closed.