Jokohama: Naše gume nemaju fabričke greške

Posle serije eksplozija guma na WTCC takmičarskom vikendu na Nirburgringu, japanski proizvođač pneumatika Jokohama sprovodi sopstvenu istragu kako bi shvatio šta se zapravo dogodilo.

Brojni incidenti na Zelenom paklu uzrokovani gumi-defektima izazvali su žučne reakcije vozača, besnih, ali i uplašenih za svoju bezbednost.

Rasprave o ponašanju Jokohama pneumatika na Nirburgringu ponavljaju se iz godine u godinu, ali se u njihovoj izdržljivosti i otpornosti ništa nije popravilo ni za 2017.

Ove sezone na trkama su najgore prošli Tijago Monteiro i Nestor Đirolami, a na treningu Norbert Mihelis. Na njihovim automobilima gume su pucale bez ikakve najave, što je portugalskog vozača navelo da optuži Jokohamu da je nesposobna da proizvede pneumatike za šampionat tog nivoa.

Slično mišljenje je imao i Rob Haf, čije su nevolje s gumama bile manje dramatične, ali su se ipak dogodile.

Jokohama je sve gume poslala u svoj japanski centar za istraživanje i razvoj, kako bi sama sprovela detaljnu istragu o sopstvenim proizvodima. Zaključak je da na njima nisu pronađene fabričke greške. Istraga zapravo i dalje traje, ali je u međuvremenu u opticaj pušteno saopštenje koje predstavlja zvanični stav kuće.

“Tokom poslednjih trka FIA Svetskog turing šampionata na Nirburgringu, pojedini vozači izrazili su svoje nezadovoljstvo pošto su ih pucanja guma primorala na odustajanja”, kaže se u saopštenju Jokohame.

Photo Clement Marin / DPPI

“Razumejući frustraciju vozača koji je prirodno obavezan da uvek vozi na limitu – a ponekad mora i da ga prekorači da bi mogao da pobedi – Jokohama smatra neophodnim da razjasni šta se dogodilo, kako bi izbegla nesporazume i zlonamerne interpretacije.

Posle istraga, možemo da potvrdimo sledeće:
– Naše gume nemaju fabričke greške.
– U skladu sa FIA WTCC pravilnikom, isporučujemo samo jednu specifikaciju pneumatika, zasnovanu na različitim karakteristikama uslova i staza u šampionatu.
– Naši inženjeri uvek su se ponašali u skladu s neophodnim merama opreza, kako je i traženo, snabdevajući takmičare uputstvima u vezi s pritiscima i uglovima nagiba točkova. Na timovima je da odluče šta žele da učine u skladu sa setapom po njihovom izboru.

Jokohama je zvanični snabdevač FIA Svetskog turing šampionata od 2006. godine i na svakoj trci naši inženjeri i tehničko osoblje uvek su svima davali savete u vezi sa performansama pneumatika. Tako ćemo i nastaviti, pokušavajući da isporučimo gume po maksimalnim zahtevima profesionalnog auto-sporta, dostavljajući najbolje proizvode koji mogu da garantuju ne samo visoke performanse, već pre svega bezbednost, koja ostaje prioritet.”

Istovremeno i paralelno, “slučajem Nirburgring” bavi se i FIA. Tehnički odsek Federacije sprovodi posebnu analizu podataka koje su dostavile fabričke ekipe Honde i Volvoda, kako bi ih uporedio sa onim do kojih je došla Jokohama.