Još jedan manje na Volvoovom spisku: Jeranson prelazi u STCC “seat”?

Petostruki STCC šampion Rihard Jeranson priznao je da pregovara sa Seatovim dilerskim timom PWR rejsing o mogućnosti da sledeću sezonu za njih vozi novorođeni Skandinavski turing šampionat po TCR specifikaciji.

Jeranson je svoju petu titulu teškom mukom izvojevao prošle godine, posle celosezonske borbe sa kolegom u Polstar Cijan rejsingu Robertom Dalgrenom. Kako Volvo nema nameru da pravi TCR auto za STCC, oba vozača su praktično ostala bez angažmana.

“Neću da poričem da pregovaram sa Danijelom Haglefom”, rekao je Jeranson za TouringCarTimes.com. “Dugo se poznajemo i njihov program mi je interesantan, ali ništa još nije potpisano jer ja imam i neke druge opcije za 2017. pa ćemo videti. Kao četvorostruki šampion, moram da kažem da me raduje veliko interesovanje za novi STCC sa TCR konceptom”.

Ukoliko se ugovor između Šveđanina i Seatovog dilera potpiše, on bi, posle Roberta Dalgrena koji se povukao iz trkanja, bio još jedan kandidat manje za WTCC sedište Polstar Cijan rejsinga.

Inače, PWR rejsing je dosad potvrdio samo jedno ime za svoja četiri automobila koliko su prijavili za 2017, a to je suvlasnik ekipe Peter Valenberg junior.