Hose Manuel Ursera vozi WTCC za Kampos u Argentini

Argentinski pilot Hose Manuel Ursera voziće najmanje jednu WTCC rundu sa Kampos rejsingom, najavljeno je u toj ekipi posle uspešno obavljenog testa.

“U Manuu smo pronašli još jedan dijamant koji zaslužuje podršku sponzora i promotera iz Argentine”, rekao je Ruben Espin, generalni direktor Kampos rejsinga. “On ima talenat koju može da postane otkriće godine, a Kampos rejsing će učiniti sve da mu pomogne da obezbedi budžet za celu sezonu. Biće sjajno imati ga u ekipi na trci na Termama, ali bi za šampionat moglo da bude fenomenalno da je takav talenat tu tokom cele sezone.”

Ursera ima 25 godina, potiče iz provincije Rio Negro, poslednje dve sezone trka se u dvema najvažnijim argentinskim serijama, Super TC 2000 i Turismo karetera.

Ove godine je postao zvanični vozač Sitroena u debiju kuće u STC2000, a za Kampos rejsing testirao je na stazi Katalunja, najpre GP3 formulu, zatim i “ševi RML kruz”

“WTCC auto je mekši od Super TC 2000 i mnogo više se bočno naginje. Turbo je komplikovan, jer kad se otvori auto ima tendenciju da otkliza, ali posle većeg broja krugova lako mogu da poboljšam vreme”, prokomentarisao je Manu.

Inače, cele predstojeće sezone neće biti poklapanja trkačkih vikenda između Super TC 2000 i WTCC.