Jurnjava ka granici: Timovi i vozači iz Melburna moraju do ponoći da uđu u Novi Južni Vels

Timovi i vozači stacionirani u australijskoj državi Viktorija imaju rok do ponoći da stignu u Novi Južni Vels, gde na Sidnej motorsport parku 18. i 19. jula treba da bude održana treća runda Superautomobila.

Granica između ovih dveju država Komonvelta Australija biće zatvorena u utorak u ponoć, ali je Novi Južni Vels proglasio ceo Melburn za žarište kovid-19 pandemije i već od ponedeljka u ponoć neće dopuštati ulaz nikome iz ovog grada.

U Melburnu su bazirani Tikford rejsing, Erebus motorsport, Vokinšo Andreti junajted, Tim 18 i Keli rejsing, kao i trkači Bred Džons rejsinga, Nik Perkat i Tod Hejzelvud.

Njima je primarni cilj da pređu državnu granicu do zatvaranja, a planirano je da Sidnej motorsport park bude centar u kojem će moći da se smeste i borave sve do okončanja Sidnej supersprinta.

Kao jedno od rešenja krizne situacije, pominjana je mogućnost da se ovaj trkački vikend pomeri za 11. i 12. jul, kako bi se skratilo vreme koje pobrojani timovi provode van svojih sedišta. Ipak, do tog pomeranja neće doći.

Kako saznaje Motorsport.com, jedan broj vozača i članova ekipa već je odleteo za Sidnej, a Danlop je na autodrom poslao kontingent guma i za Superautomobile i za pripremnu Super2 seriju, iako se ne zna hoće li glavni šampionat u Sidneju imati i prateći program .

Novi Južni Vels zatvara granicu s Viktorijom jer je u njoj zabeleženo 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj od početka pandemije. Epicentar infekcije je Melburn, u kom je izolovano više od 300.000 stanovnika, a u sprovođenje protivepidemijskih mera uključena je i vojska.