“Kamaro” protiv “mustanga”, rivalitet nove generacije

Trkačka verzija “ševroleta kamaro ZL1” naći će se na stazama Australijskog šampionata superautomobila 2022, kada će u kategoriji važiti nova Gen3 tehnička pravila.

To su uoči Bathursta 1000 potvrdili i organizator serije i Dženeral motors, pa će se u novoj epohi discipline uspostaviti rivalstvo dva tradicionalna američka muskulozna modela, “kamara” i “ford mustanga”.

Veliko enduro finale na Maunt panorami bilo je i poslednji nastup “holden komodora” s fabričkom podrškom.

Dženeral motors ove godine gasi čitav brend Holden, ali će se poslednji “komodor” (zapravo “opel insignija”) trkati i 2021, dok će mu “kamaro” Gen3 specifikacije od 2022. biti zamena.

Na čelu Kamaro projekta biće aktuelni fabrički Holden tim Tripl ejt, kome je povereno projektovanje Gen3 modela Ševroleta, uz blagoslov GM koncerna.

To ne znači samo da će GM posredstvom drugog brenda nastaviti prisustvo u najznačajnijoj australijskoj seriji, već i da će navijači Holdena imati “zamenski brend” kom će od 2022. nadalje moći da se priklone.

Suparništvo “ševrolet kamaro” – “ford mustang” na australijskoj sceni biće produžetak tradicionalnog rivalstva Holdena i Forda, odnosno njihovih modela “komodor” i “falkon”.

Zanimljivo je da će prava na intelektualnu svojinu trkačkog “kamara” pripasti organizatoru Superautomobila, što će u praksi značiti da će i drugi timovi moći da koriste “ševrolet kamaro” kao svoje trkačko oružje, bilo da kupuju gotove automobile od ekipe Tripl ejt, bilo da ih izrađuju sami.

Novi tehnički pravilnik iznedriće i “ford mustang” Gen3 specifikacije.

Aktuelni i šampionski “mustang” konstruisan je na šasiji druge generacije superautomobila i na početku svog života njegov izgled dočekan je s popriličnim neodobravanjem. Ipak, posle svih pobeda i titula koje je ovaj auto osvojio, više se ne čuju reči kritike na račun njegove pojave.

Problem je bio u tome što su dimenzije i dalje važeće kontrolisane šasije postavljene su tako da se na njenoj bazi reprodukuju limuzine kao što su “holden komodor” i “ford falkon”. Kada je preko iste te šasije spakovan “mustang”, videlo se da se proporcije ne uklapaju u vizuelni identitet mišićavog kupea kakav je “mustang”.

Sve će se to promeniti u 2022. jer su Gen3 šasiji izmenjene dimenzije. Automobili su niži za 100 mm i isto toliko širi od dosadašnjih, što je učinjeno s ciljem da trkački modeli vizuelno verno podražavaju proporcije serijskih kupea i da se na toj osnovi uspostave sličnost i prepoznatljivost.

Automobili druge generacije neće moći da se bilo kakvim prepravkama modifikuju u Gen3 sprave. Zato će za izradu i homologaciju nove generacije “mustanga” ponovo biti zaduženi Fordovo performantno odeljenje i tim Dik Džonson rejsing (DJR), doskora DJR tim Penske – iste organizacije koje su stvorile i šampionski “mustang” aktuelne specifikacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*