Kampos ima tri “leona” za WTCR i zvaničnu podršku Seata

Kampos rejsing ima podršku Seat sporta i učestvovaće u inaguralnoj sezoni Svetskog turing kupa sa tri “leon TCR” automobila.

Tim Adrijana Kamposa praktično postaje satelitska ekipa španskog proizvođača iz Folksvagen grupe i preuzima ulogu koju je u prethodne tri sezone TCR Internacionalne serije igrao Kraft-Bambu.

To, sada već prošlo partnerstvo, omogućio je novac Lukoila, ali će ruski gigant u 2018. usmeriti svoje resurse u WRT i njegove “audije RS 3 LMS”. S druge strane, kako saznaje italijanska verzija portala Motorsport.com, Kraft-Bambu će se potpuno koncentrisati na svoj uveliko razvijeni GT program.

Opisano mešanje karata dovodi Kampos rejsing do statusa privilegovane ekipe Seata. Ove dve kuće već su sarađivale na WTCC sceni, poslednji put 2014. godine.

Kamposov tim je tokom 2017. imao zapaženu WTCC sezonu sa već starim privatnim “ševrolet kruzom”, za čijim je volanom Esteban Gerijeri iščupao dve pobede. Ekipa nije skrivala ambicije da nastavi kampanju na svetskoj pozornici, iako su tehnička pravila od ove godine TCR.

U 2018. Španci će na staze u Svetskom turing kupu izvesti tri “leona TCR”, a dosad su otkrivena dva vozačka imena, Pepe Oriola i Džon Filipi. I Katalonac i Korzikanac su u ranijem periodu svojih karijera bili piloti Kampos rejsinga i trkali su se u Svetskom šampionatu.

Filipi je svetski debi izveo 2014. u Kamposovom “seat leonu” TC2T specifikacije, u tadašnjoj Jokohama trofej kategoriji.

Oriola je godinama štićenik Seata i pobeđivao je u njegovim automobilima, jednom u TC2T “leonu”, osam puta u “leonu TCR”. Od Pepea se, s obzirom na dosadašnji takmičarski profil, najviše i očekuje u predstojećoj WTCR sezoni.

Ime trećeg pilota Kampos rejsinga tek treba da bude objavljeno, a živa je i interesantna teza da bi to mogao biti bivši pilot Formule 1 Pastor Maldonado.