Kampos rejsing dobio sopstvenu bitku u Maleziji

Dok su ambicije većine TCR timova na Sepangu dobacivale do borbe za pobede, podijume, ili bar poneki poen, Kampos rejsing je vodio sopstvenu bitku kako bi se njegove dve „astre OPC“ makar pojavile na malezijskom asfaltu i učestvovale u trci.

Španski tim doputovao je u Kuala Lumpur sa nedovoljno pripremljenim i nedovoljno isprobanim automobilima. „Opeli“ su na vrućini Sepanga počeli da se pregrevaju i samozaštitni elektronski mehanizam reagovao je snižavanjem snage motora kako bi sprečio terminalni kvar.

Igor Skuz (UKR), Opel Astra OPC, Campos Racing
U takvoj situaciji, nije bilo govora o pomena vrednim performansama, a samo učešće je postalo cilj. Umesto u borbi sa štopericom, Kamposovi tehničari ispoljili su svoje kvalitete u prevazilaženju i kreativnom rešavanju opisanog tehničkog problema.

Trka 1 je preskočena, u lokalnoj radnji je pronađen, kupljen i ugrađen veći hladnjak. Njegova težina zahtevala je snažnije nosače, a oni su, kako piše zvanični sajt, izrađeni od delova protivpožarnog aparata! Operacija na kritičnoj poziciji trajala je celu noć i završena je u 5 sati ujutro u nedelju, kako bi makar Skuz mogao da startuje.

Ukrajinac je u trci 2 prešao 6 krugova i vratio se u garažu. Njegov najbrži krug bio je 15 sekundi sporiji od onih koje su postizali vodeći takmičari ali su mehaničari Kampos rejsinga izvojevali malu pobedu u trci s vremenom i okolnostima, manifestovanu samim izlaskom „astre“ na start.

Igor Skuz (UKR), Opel Astra OPC, Campos Team„Prešli smo dug put da bismo stigli u Maleziju, na prvu TCR trku, i nije bilo načina da ne pokušamo i nemoguće da bismo izašli na start na makar jednoj trci i sa makar jednim autom. Taj smo izazov savladali i sada ćemo raditi na tome da budemo spremni za Šangaj. Znamo da nas još čeka ogroman posao na automobilima, oni su potpuno novi, ali mi smo spremni za taj izazov“, poručio je tim menadžer Ruben Espin.