Kao u starim danima: Šajder u “opelu” gostuje na otvaranju Opel e-reli kupa

Dvostruki DTM šampion Timo Šajder gostovaće na prvoj rundi Opel e-reli kupa, takmičenja rezervisanog za električne “opel korse” od 136 KS.

Ova nova monomarka serija startuje 11. i 12. juna na ADAC Štemveder Berg reliju, a Šajderu će tom prilikom kopilot biti 26-godišnji Tomas Braun.

Na premijeri će voziti “najmanje” 15 posada iz Nemačke, Austrije, Francuske, Belgije, Engleske i Holandije.

Bilo je glasina o pokušajima da se za Tima u 2021. pronađe mesto u DTM-u baziranom na GT3 standardu, ali je po svemu sudeći to ostala samo želja organizatora i 42-godišnjeg vozača. On će u svakom slučaju provesti sezonu kao takmičar u Svetskom relikros prvenstvu.

“Neverovatno se radujem svom prvom reliju”, izjavio je Šajder povodom nastupa u Opel e-reli kupu. “Ne zato što pretpostavljam da na njemu mogu da se pokažem bolje od specijalista, jer sigurno neće biti tako.”

“Međutim, oduvek sam želeo da učestvujem na jednom pravom reliju, koji za mene predstavlja krunu vozačke veštine. Osim toga, uzbuđen sam što ću biti prisutan na debiju prvog svetskog električnog reli kupa.”

Iako je Šajder najbolje upamćen kao osvajač uzastopnih DTM titule iz 2008. i 2009. sa Audijem, a pamti se i zvanje FIA GT1 viceprvaka sveta stečeno 2005. s Maseratijem, mnogo pre ovih marki u njegovom sportskom životu postojao je Opel.

Šajder je 1997, kao osamnaestogodišnjak, postao zvanični pilot Opela u Beneton RTL junior timu u Nemačkom prvenstvu Formule 3. Kao debitant u tom takmičenju osvojio je tri trke i stekao zvanje vicešampiona, završivši 6 poena iza Nika Hajdfelda.

Kada je 2000. godine DTM ponovo pokrenut, Timo je bio jedan od fabričkih pilota brenda iz Riselshajma, čije je modele “astra V8 kupe” i “vektra GTS V8” vozio tokom pet sezona.

Bio je i član vozačkog kvarteta koji je 2003. godine. sa astrom “V8 kupe” odneo pobedu u apsolutnom plasmanu na trci 24 sata Nirburgringa. U svenemačkoj posadi bili su i Manuel Rojter, Folker Štricek i Marsel Timan.

“Svoju profesionalnu karijeru u automobilskom sportu počeo sam s Opelom. Od tada postoji duboka povezanost koja me spaja s ovom markom”, dodao je Šajder. “U određenom smislu, učešće u svojstvu gosta u Opel e-reli kupu zatvara taj krug.”

Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

“Timo je član Opelove porodice i to se posle mnogih godina nije promenilo”, kazao je direktor Opel motorsporta Jerg Šrot. “Čini me veoma srećnim što ćemo ga imati kao gosta na startu prve runde Opel e-reli kupa, to predstavlja dodatni podsticaj za ostale učesnike trke.”

“Takmičenje s dvostrukim DTM šampionom predstavlja ogroman izazov za ostale vozače i oni će bez sumnje učiniti sve što mogu da pobede jedno veliko ime. Timo veoma dobro zna da su reli i trke na krugu dve potpuno različite discipline. Jedva čekamo da vidimo kako će proći u svom prvom pokušaju.”

Šajder je i stručni konsultant u DTM direktnim prenosima na TV stanici SAT1, koja će o njegovom reli debiju snimiti i emitovati posebnu reportažu.