Startuje TCR Nemačka: Luka Engstler ponovo juriša na nacionalnu titulu

Foto: Gruppe C Photography

Šesta sezona TCR šampionata Nemačke počinje ovog vikenda na na Motorsport areni Ošersleben.

Za prvu rundu nekada najjače nacionalne TCR serije najavljeno je 17 takmičara s automobilima šest različitih brendova. Na stazi su zastupljeni Audi, Kupra, Honda, Opel, VW i Hjundai.

U ulozi tima – favorita nalazi se branilac dve uzastopne titule, Hjundai tim Engstler. Prošle godine je s ovom ekipom trijumfovao Anti Buri, sada vozač TCR Italija, a pretprošle Maks Hese, danas BMW junior.

A ulogu favorita u 2021. nosi 21-godišnji Luka Engstler, koji se posle dve i po sezone vraća u TCR Nemačka u punom programu u očevom timu. Bio je viceprvak serije 2018, kada je Engstler prešao s “golfova” na “hjundai”. Sada fabrički vozač Hjundaija, Luka će voziti duplu kampanju, WTCR i TCR Nemačka, u svetskom takmičenju “elantru”, u nacionalnom “i30 N TCR”.

„Radujem se sezoni, a cilj je naravno potpuno jasan, da se na Ošerslebenu borim za pobedu. Ali, u sportu se nikad ne zna. Ja ću jednostavno dati svoj maksimum i izvući ću maksimum iz automobila”, poručio je mladi Engstler, koji je na predsezonskom testu na Ošerslebenu već dokazao tempo izvezavši najbrži krug. „Na testu je sve išlo sasvim dobro. U prvom redu tamo se radilo o ponovnom upoznavanju guma i prilagođavanju na automobil.“

Luka će imati četvoricu timskih kolega u 2021. U ekipi je ostao 19-godišnji Austrijanac Niko Gruber, koji se prošle sezone na Lauzicringu upisao u osvajače trka TCR Nemačka. Postavi iz Vigenzbaha pridružio se 26-godišnji Danac Martin Andersen, u svom prvom takmičarskom izlasku van rodne zemlje. On je 2020. s “hjundaijem” sopstvenog tima osvojio dve trke u TCR Danska i postao viceprvak serije.

“Ovo mi je nova situacija jer smo se uvek trkali kao porodični tim. Ali, jedva čekam da vozim za Engstlera. Za ovu novu avanturu u Nemačkoj povešću svog ličnog trenera. Staze u kalendaru su mi još jedna nepoznanica. Odranije poznajem Hokenhajmring, ali su mi sve ostale nove. Siguran sam da sam u najboljem mogućem timu za ovaj novi izazov i jedva čekam da startujemo”, kazao je Andersen.

U ekipi je i 61-godišnji veteran Roland Hertner, koji je 2019. vozio za Engstlera u TCR Azija 2019. On će u 2021. biti u konkurenciji za novouvedeni trofej namenjen vozačima džentlmenima.

Za tu “seniorsku” kategoriju austrijski Vimer verk motorsport ima čak trojicu takmičara: “kupre leon kompetision” voziće Kristijan Fojthofer i Ginter Beninger, njihov austrijski zemljak Peter Gros startuje u “audiju RS3 LMS”.

“Mislim da smo s našom trojicom pilota vrlo dobro pozicionirani za Trofej i radujem se što ovde možemo da im poverimo sjajne dužnosti. Neće im biti lako, ali ako stvari budu išle dobro, možemo i mi da budemo napred. To je i deklarisani cilj“, kazao je šef tima Feliks Vimer.

Foto: Gruppe C Photography

Austrijanci imaju i vozača s visokim ambicijama u apsolutnom plasmanu. U pitanju je 26-godišnji Italijan Erik Skalvini, TCR viceprvak Italije 2017. i osvajač nacionalnog TCR DSG trofeja. Njemu takođe pripada “kupra leon kompetision”.

„Erika već godinama poznajem kao superbrzog vozača u TCR Italija i želimo da što je moguće više otežamo život takozvanim favoritima“, dodao je prvi čovek Vimer verka.

U krug favorita spadaju i odranije poznata imena. Među njima je 24-godišnji Dominik Fugel iz Hemnica. Prošle godine pretendent na tron i konačno treći u generalnom, on se nedavno ipak odlučio za učešće u ADAC TCR Nemačka i neće voziti GT Masters, kako je prvobitno planirao, a krajem januara i najavio. Uz njega će se na startu naći i mlađi brat Marsel Fugel, osvajač Honda junior čelendža 2020. Braća iz Hemnica će i ove godine voziti “sivike” tima Honda ADAC Saksonija.

copyright: HOCH ZWEI

Rene Kirher ostao je s timom Etinger i ponovo će voziti jedan od njegovih “folksvagen golfova”. Prošle sezone je 20-godišnjak završio šesti u generalnom, s tri četvrta mesta kao najboljim pojedinačnim rezultatima.

Njegov vršnjak, Poljak Albert Legutko, nastavlja tamo gde je 2021. stao s “hondom sivik” sopstvene ekipe.

Najavljeno je i celosezonsko učešće 18-godišnjeg Poljaka Šimona Ladnjaka, koji je prošle godine samo gostovao u Nemačkoj. On se 2020. posvetio takmičenju u TCR Istočna Evropa, a ove sezone s “golfom” vozi TCR Nemačka “jer je nivo takmičenja viši”. Od šest staza s kalendara, Ladnjak poznaje četiri, novi su mu Lauzicring i Zahsenring.

Na startu će se pojaviti i 22-godišnji Filip Regenšperger u “opel astri” Lubner motorsporta. Kampanja je najavljena kao celosezonska, što znači da će jedan “opel” prvi put od 2018. provesti celu godinu u nemačkoj seriji. Regenšperger je u “astri” već gostovao u ovom prvenstvu na Zahsenringu 2019, a šef tima Mirko Lubner kao cilj skromno najavljuje plasmane u prvih deset od treće runde nadalje.

Potpuni debitanti u šampionatu su 30-godišnji Robin Jar, 28-godišnji Patrik Zing i 31-godišnji Litvanac Jonas Karklis. Sva trojica poklonila su poverenje južnokorejskoj tehnici i voziće “hjundaije i30 N TCR”.

Jar je o svom debiju rekao: “Prve godine stičemo iskustvo u ovom šampionatu, a sada se uopšte ne može proceniti gde će biti naša pozicija. Prvo moramo da nađemo svoje mesto i da se učvrstimo, ja moram mnogo da učim kao vozač, moramo mnogo da naučimo o automobilu. Tek ćemo možda u sredini sezone moći da počnemo da pričamo o tome gde bismo želeli da se pozicioniramo.”

Zing je s “hjundaijem” gostovao u TCR Nemačka 2019, a sada mu je u programu cela sezona.

Karklis je prethodne dve sezone proveo u Centralnoevropskom klio kupu. Vozio je nekoliko TCR trka u različitim modelima automobila, ali nijednu u “hjundaiju”. “Ovo će biti veliki korak u mojoj karijeri, veliki izazov – novi automobil, novo takmičenje, novi konkurenti. Znam da je “hjundai” veoma konkurentan, ali moraćemo mnogo da naučimo o tome kako da ga podesimo za staze koje su meni nove. Želimo da naučimo što je više moguće i da vidimo šta smo sposobni da uradimo,” kazao je Litvanac.

Osim što je uveo Trofej za džentlmene, organizator je propisao i nov format vikenda. Za razliku od dosadašnje prakse, za dva sprinta voziće se dve odvojene ture kvalifikacije od po 20 minuta, u subotu za trku 1, u nedelju za trku 2 (eliminacione Q1 i Q2 runde su ukinute). Startne rešetke biće popunjavane na osnovu rezultata svake od sesija, a najbržoj osmorici će se premijerno dodeljivati i poeni. Vlasniku pol-pozicije pripada 10, drugoplasiranom 8, trećeplasiranom 6, dok osmi stiče bod. Kvalifikacioni poeni računaju se i za timski poredak, Honda junior čelendž i za Trofej za vozače džentlmene.

Za juniorsku titulu (Honda čelendž) boriće se Kirher, Legutko, Gruber, Ladnjak i Regenšperger.

U drugoj polovini aprila, na Ošerslebenu je održan dvodnevni predsezonski test, na kom je učestvovalo 14 vozača. Kako je već rečeno, najbrži krug izvezao je povratnik Engstler, sledili su ga litvanski novajlija Karklis i drugi Engstlerov pilot Gruber, koji je kompletirao Hjundai 1-2-3 na čelu poretka. Najbrži vozač “honde” bio je Marsel Fugel, sledili su Kirher u “folksvagenu” i Danac Andersen u trećem Engstler “hjundaiju”.

Od ove sezone se prvi put u direktnom prenosu na strimovima mogu pratiti i kvalifikacije, a satnica vikenda izgleda ovako:
petak, 14. maj
12:30 – trening 1
17:10 – trening 2

subota, 15. maj
9:00 – kvalifikacije 1
12:40 – trka 1

nedelja, 16. maj
9:40 – kvalifikacije 2
14:10 – trka 2