Kastratović nastupa na Slovakija ringu!

Beogradski automobilista Zoran Kastratović trkaće se na rundi FIA Centralnoevropskog šampionata na kružnim stazama koja se nastupajućeg vikenda održava na Slovakija ringu.

„Definitivno idem u Slovačku. Još juče smo imali malih tehničkih problema, ali smo ih rešili, natovarili smo se i noćas krećemo“, izjavio je Kastro ekskluzivno za naš portal.

Srpski trkač je sa svojim „kliom“ bio i na junskoj CEZ rundi na Slovakija ringu, osvojio je drugo mesto na obe kvalifikacione sesije, ali je uočio da se motor pregreva i rešio da na trkama ne nastupi.

„Prošli put smo u Slovačkoj imali tehničkih problema, pustio je dihtung glave i sada ništa nismo smeli da prepustimo slučaju“, podsetio je Kastro. „Tada nisam hteo da se trkam, jer bih samo napravio veću štetu i to je bila ispravna odluka.“

„Sanirali smo stvar, dva puta smo imali probne vožnje i sve je položilo ispit, pa smo spremni za trkanje. Čak sam ugradio dodatni senzor i imam telemetriju i za taj parametar, pa može da me upozori na vreme.“

Kastratovic-Slovakiaring-2014-IMG_8612 kastroUvek rad da primeni inovativna tehnička rešenja, Kastratović je takmičarsku pauzu iskoristio da isproba i novu generaciju karbonskih kaiševa koji trpe veću snagu i crpe manje konjskih snaga, ali se oni na njegovom automobilu nisu pokazali kao funkcionalni, pa je od te varijante odustao.

Posle prinudnog izostanka sa junskih trka u Slovačkoj Kastro nije nastupao nigde, ni na domaćem terenu, ni u međunarodnoj konkurenciji, jer je štedeo snage i resurse za završnicu CEZ sezone u Slovačkoj i u Brnu. Zoran nam je ovog puta i zvanično najavio da će u septembru voziti na automotodromu Masarik, na finalnoj FIA CEZ rundi 2015.