Šef Sitroen rejsinga: Možda i previše dominiramo

Otprilike u vreme portugalske WTCC runde izjave Iva Matona, direktora Sitroen rejsinga, postale su prilično arogantne. U Vila Realu je poručio Hondi da joj je bolje da gleda svoja posla i unapredi performanse, umesto što se žali na ciljano prespore kvalifikacione krugove Milera i Maa, a Koronela je nazvao „frustriranim šoumenom u turingu“.

Takav Matonov stav – bio legitiman ili ne – ima uporište u rezultatima ekipe kojom komanduje. Od 2014. i ulaska u Svetski šampionat turing automobila, Sitroen rejsing osvojio je 31 od 39 voženih trka, zabeležio je 31 najbrži krug i 18 od mogućih 20 pol pozicija. To je surova dominacija koja konkurentima ne ostavlja nikakvu šansu, a od Portugala je „obogaćena“ i nesportskim pristupom u kvalifikacijama, kojim su Francuzi obezbedili okupaciju prvog startnog reda u trci 2.

wtcc20150605038Međutim, čak i direktor ekipe sklon je da prizna kako taj zastrašujući pobednički bilans donekle obezvređuje Sitroenove WTCC rezultate, na stranu što je navijačima monoton i nezanimljiv. Maton je nedavno primetio da pobede izvojevane protiv nemoćnih suparnika nemaju dovoljnu specifičnu težinu i da ih je marketinški teško plasirati. „Trenutno je to možda slaba tačka turing trka – možda previše dominiramo“, izjavio je Belgijanac za WRC radio prilikom Relija Finska, na kojem je, uzgred, Sitroenov pilot Mads Ostberg završio treći.

Pozadina ove tvrdnje je, razume se, sebični interes: pobede za koje se treba izboriti imaju veću medijsku i marketinšku vrednost. Maton među aktuelnim WTCC konkurentima ne vidi nijednog zbog kog bi Sitroen morao da prolije znoj, već pravi rivalitet očekuje tek od mogućih pridošlica: „Kada bi u šampionatu bilo drugih velikih proizvođača i ako bismo njih pobeđivali, to bi bilo bolje za našu marku“, kaže on.

wtcc20150503002 11696337_658154634284733_6547885050292147768_o
I zaista – otkako su TC1 pravila stupila na snagu Honda pokušava da smanji zaostatak za „C-elizeima“ i u tome ekstremno retko uspeva. Lada je s novom „vestom“ i novim pilotima izvela kvantni skok u odnosu na 2014, ali je to, kao i sav trud Ševroletovih privatnika, dovoljno da tek ponekad spreči intoniranje Marseljeze na pobedničkom postolju.

Zato prvi čovek Sitroen rejsinga priželjkuje dostojne izazivače u vremenu koje dolazi: „Nadamo se da će se u budućnosti u prvenstvu angažovati još proizvođača. Pobeđivati druge fabrike uvek je najzanimljivije u šampionatu ove vrste.“

Međutim, činjenica je da za 2016. nije najavljen ulazak nijedne nove ekipe u WTCC.