Kastratović Serbiaringu otkrio CEZ planove

Zoran Kastratović vratio se sa uspešnog nastupa na prvoj rundi FIA šampionata Centralne Evrope na  kružnim stazama na Hungaroringu. U bilans njegovog prvog takmičarskog vikenda u sezoni spadaju dva druga mesta, a osvojeni pehari potvrda su činjenice da se popularni Kastro uveliko odomaćio na autodromu u blizini Budimpešte.

Beogradski automobilista javio nam se pošto je prispeo u Srbiju i ekskluzivno za naš portal sumirao je utiske sa prvih ovosezonskih trka. Posvećujući se u prvom redu sopstvenim performansama, kazao je da je zadovoljan svojim trkačkim tempom i konstantnošću vremena izvezenih krugova.

„Klio“ se pokazao dobro, ali prostor za poboljšanja postoji: „Radio sam dosta na aerodinamici i to funkcioniše dobro, a imali smo problem sa alternatorom pa je naš maksimum izostao“, objasnio je Kastratović.

Kastratovic-Slovakiaring-2014-FRYB2942 Kastratovic-Slovakiaring-2014-IMG_8612
Konkurencija u CEZ-u Kastru je dobro poznata, pogotovu ona oličena u vozačima iz Srbije, a jedino ga je iznenadio BMW češkog vozača Davida Palmija, koji je završio na trećem mestu u trci 2.

Zoranov ovogodišnji takmičarski plan u Centralnoevropskom prvenstvu pored Hungaroringa uključuje i startove na Red bul ringu (23-24 maj), Slovakija ringu (20-21. jun) i Brnu (19-20. septembar). Ispunjenje celog programa zavisi od pomoći sponzora i, kako srpski vozač priznaje, to je jedini segment u kojem podrška u ovom trenutku izostaje.

2015-04-25 09-52-33 (2)
Što se tiče trka na domaćem tlu, Ušće spada u obavezan program i gledaoci će na tom mestu svakako videti plavi „klio“ u akciji.

„Jedini ste pokazali da ste profi i sami ste se zainteresovali za nešto što drugi možda potcenjuju, a za nas je veliko odricanje i veliki uspeh“, poručio je Kastratović portalu Serbiaring.