Haf vozi i WTCC i 24 sata Nirburgringa

Svetski turing šampion 2012. i iskusni GT vozač Rob Haf ponovo će voziti trku 24 sata Nirburinga 16/17. maja, uz obaveze koje istog vikenda ima sa svojim WTCC timom Lada sport Rosnjeft.

Kao deo pretećeg programa čuvene trke izdržljivosti na legendarnom nemačkom autodromu, WTCC prvi put dolazi na Nordšlajfe, stazu koja decenijama ima reputaciju najteže na svetu. Haf će tom prilikom voziti “vestu” u trkama Svetskog prvenstva turing automobila, ali će se takmičiti i za volanom “mercedesa SLS AMG GT3” na danlop pneumaticima, u okviru četvočlane multinacionalne postave tima Premio.

unnamed copyDosadašnje Robovo iskustvo na Nordšlajfeu uključuje pobedu u klasi na trci VLN serije, kao i onu na kvalifikacionoj trci za 24-časa Nirburgringa. Englez se nada da će biti uspešan u obema svojim ovogodišnjim ulogama, i turing i GT pilota, i u “vesti” i u “SLS-u AMG GT3”.

“Radujem se obilju posla koji ću imati tokom vikenda na ‘Ringu'”, rekao je Haf. “Zahvalan sam timu Premio i Danlopu na pruženoj prilici da vozim 24-časovnu trku u vrhunskom automobilu. Mislim da je to zasluženo priznanje za moje prošlogodišnje nastupe na Nordšlajfeu, ali i u drugim trkama izdržljivosti, u kojima sam osvojio pet podijuma u šest startova, uključujući i drugo mesto sa “SLS”-om na 24 sata Dubaija. Dobro poznajem i “mercedes” i stazu, pa se nadam da ću se uklopiti i napraviti dobar rezultat i na WTCC i na 24-časovnoj trci.”

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015
Prošle godine Haf se istog vikenda takmičio i na WTCC rundi na Spa-Frankoršampu i na 24 sata Nirburgringa, putujući između treninga, kvalifikacija i trka. Ove sezone, WTCC će biti deo pratećeg programa na Nirburgringu: turing će biti vožen u kasnom prepodnevnom i ranom popodnevnom terminu 16. maja, a 24-časovna trka startuje kasnije istog dana. Logistički, raspored će Ladinom asu biti manje naporan nego 2014. ali je sportski izazov jednako težak.

Kvalifikacije za 24 sata Nirburginga na programu su 14. maja u 19:25h, dok trka počinje 16. maja u 16 časova.