Kastratović spreman za CEZ sezonu: Napravio sam novi spliter za “kruz” i spustio klirens na solidnih 60 mm

Foto: Vojislav Vujanić/bud3.net

Srpski automoblista Zoran Kastratović započinje novu sezonu šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama ovog vikenda na Hungaroringu.

On će, kao i prošle godine, voziti “ševrolet kruz” u bojama Neo tulsa, na kojem je sa svojom ekipom izveo nekoliko izmena.

“Uradio sam novi prednji spliter, po uzoru na onaj koji koriste TCR automobili. Visina automobila je bila između 80 i 90 milimetara, što se odražavalo na ukupne performanse. Spliter sam konstruisao sam i odlio ga od karbonfibera, pa će sada klirens biti 60-65 milimetara, što će se sigurno odraziti na brzinu”, otkriva naš trkač.

“Osim toga, moj inženjer i ja smo radili i na mapiranju, pa su nam to dva glavna aduta za predstoječu sezonu. Kako je pandemija umnogome ugrozila privredu, moj generalni sponzor Neo tuls nije mogao da mi obezbedi veću finansijsku podršku, pa ću, nažalost, opet kuburiti sa pneumaticima. Za sada sam siguran da ću voziti u Mađarskoj, Hrvatskoj i Slovačkoj, a nadam se i još jednu trku, videću koju”, dodaje on.

Što se konkurencije tiče, još se ne zna koliko će takmičara doći u Mađarsku.

“Pravilnik je izašao tek prošle nedelje, a prijave su otvorene praktično do samog početka trkačkog vikenda, tako da ne znam kakva će biti konkurencija jer nisu izašle liste. Organizacija je ove godine perfektna, pa ne bi trebalo da bude većih problema za ulazak u Mađarsku. Ceo tim je dobio pozivno pismo i kao sportisti imamo pravo na nesmetan ulazak na teritoriju suseda. Nadam se da će to privući dosta takmičara i da će tako biti i sa ostalim trkačkim vikendima”.

“Ja se uvek spremam za trke isto, nevažno je da li nas je pet ili 15, uvek dam sve od sebe i uživam u vožnji”, završio je Kastratović.