Koronel osim WTCR vozi i TCR Evropa: Boriću se za obe titule!

Holandski automobilista Tom Koronel potvrdio je učešće u Svetskom kupu turing automobila sa novim “audijem RS3 LMS” i ekipom Komtuju rejsing.

Međututim, on je danas objavio da će paralelno voziti i kompletnu sezonu TCR Evropa, sa istom ekipom, ali sa “audijem” starije generacije.

“Još sedam vikenda sa po dve trke, to zvuči zaista sjajno”, rekao je Koronel. “Prošle godine sam postao rekorder po broju izvezenih turing trka, ali neću imati ništa protiv da taj rekord neprekidno obaram”.

Trkaču iz Nardena nije prvi put da kombinuje svetsku i evropsku seriju, ali će sada prvi put voziti za istu ekipu.

“Veoma se lepo osećam u Komtuju rejsingu, dobro se razumem sa Krisom Rajnkeom, šefom Audi klijentskog programa, pa je saradnja i za TCR Evropa bila logična”, otkriva Koronel, koji će imati identičnu kolor-šemu u oba šampionata i nosiće broj 32.

On će biti jedan od samo četvorice trkača koji će imati priliku da voze novi “audi RS3 LMS”, dok će u TCR Evropa voziti prethodnu specifikaciju automobila.

“Novi auto je rezervisan za WTCR, ali ni prethodnom ne fali ništa, to je bilo jasno cele prošle sezone. Moj WTCR auto iz 2020. je brzo prodat, ali Bertonov je u sasvim dobrom stanju za Evropu”.

Što se kalendara tiče, dve serije se ne poklapaju ni na jednoj rundi.

“Ranijih godina nisam mogao da vozim obe kompletne sezone, jer su WTCR i TCR Evropa ponekad delili vikende. Ove godine je drugačije, pa se nadam da ću se boriti za obe titule”, dodao je Koronel.

Sezona TCR Evropa počinje 7. maja u Slovačkoj.