Kastrol Honda nastavlja da testira, “sivik WTCC” na Valelungi

Fabrički WTCC tim Honde je u četvrtak započeo drugi deo razvojnog programa “sivika” za 2017. godinu.

Ovoga puta ekipa je u Italiji, na pisti Valelunga, u blizini Rima. Na novom trodnevnom testu ponovo učestvuje kompletna vozačka postava u sastavu Norbert Mihelis – Tijago Monteiro – Rio Mičigami.

Kao i krajem januara na Motorland Aragonu, probnim vožnjama prisustvuju i Hondini i tehničari JAS motorsporta.

Na Valelungi tim nastavlja da isprobava najnovija rešenja koja treba da unaprede performanse “sivika”.

Izveštaji s lica mesta kažu da se vozačka trojka smenjuje u kokpitu modela koji je evolucija za 2017. To bi značilo da je naprednu verziju ovog puta isprobao i Rio Mičigami. On je na Aragonu vozio prošlogodišnji auto, koji je poslužio kao referenca, ali i da bi se sam bolje upoznao sa svojom budućom takmičarskom spravom.

“Izvezao sam šezdesetak krugova tokom prepodneva, po podne nešto manje, ali sam ukupno došao do 103 i mislim da je posao bio izvanredan”, komentarisao je 43-godišnji Mičigami, koji veruje da se sve bolje snalazi u novoj ulozi. “Na kraju dana bio sam prilično umoran, to je sigurno i posledica džet-lega”, ali sam bio u stanju da izvezem veću distancu od trkačke. Monteiro je zaista moćan i dobar pilot, mnogo puta smo se međusobno savetovali o različitim rešenjima koja treba primeniti na automobilu. Puno mi je pomogao. Imamo još puno stvari da uradimo i željan sam da se sutra ponovo bacim na posao.”

Hondina ekipa na Valelungi nastavlja rad danas i u subotu.