Katsburg: Balast u Mađarskoj nije strašan problem

MAC 3 LADA TEAM during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Paul Ricard, Le Castellet, France from April 1 to 3 - Photo Vincent Curutchet / DPPI.

Lada sport Rosnjeft još slavi podijum u Slovačkoj, ali se nada da će i na 5. i 6. trci sezone, koje se voze na Hungaroringu, moći dobro da se pokaže i da će rezultatom doprineti obnovi prodajne mreže putničkih Lada vozila u Mađarskoj.

Tim iz Toljatija testirao je na Slovakija ringu posle trkačkog vikenda, pa se nada da će inženjerska rešenja pomoći unapređenju performansi na predstojećoj WTCC rundi.

I danas 70.000 Mađara vozi neki od Lada automobila, koji datiraju još iz vremena kada je ta zemlja pre više od dve decenije bila najveće izvozno tržište za ruska vozila.

U to doba je u Mađarskoj prodato više od milion “lada”, a kuća iz Toljatija se na ovo tržište vratila u decembru 2015. sa modelima “kalina”, “granta” i 4X4 (“niva”).

Za prva tri meseca ove godine naručeno je više od 500 vozila preko 11 dilera, a Lada auto Mađarska očekuje udvostručenje početno zacrtanih prodajnih ciljeva za 2016, posebno kad se u trećem kvartalu i model “vesta” uključi u ponudu. Eventualni uspešni nastup na Hungaroringu mogao bi u tome da pomogne.

CATSBURG Nicky (ned) Lada Vesta team Lada Sport Rosneft portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

Što se predstoječeg trkačkog vikenda tiče, vozači Lada sporta izrazili su određenu zabrinutost zbog stečenog balasta od 50 kilograma.

“Osetio sam ogromno olakšanje posle mog prvog WTCC podijuma u Slovačkoj”, kaže Katsburg. “Tamo sam pokazao da nisam brz samo u jednom krugu, već da mogu da izvezem i dobru trku. Uz manje pritiska, pokušaću to da ponovim. Osećam da smo maksimalno iskoristili prve dve runde, koje su bile prilika za postizanje odličnih rezultata.”

“Ipak, trka u Mađarskoj biće jako drugačija zbog promena u balansu performansi. Neće to biti strašno, ja verujem da i te kako možemo da budemo u prvih deset. Nikad ranije nisam vozio “vestu” sa dodatnom težinom, pa nemam ideju kako će ona uticati na performanse. Težina vas uvek usporava, ali na neki način može pomoći balansu”, dodao je Holanđanin.

TARQUINI Gabriele (ita) Lada Vesta team Lada Sport Rosneft portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Paul Ricard, Le Castellet, France from April 1 to 3 - Photo Vincent Curutchet / DPPI.

Gabrijele Tarkvini se, pre svega, osvrnuo na test koji je ekipa obavila u Slovačkoj: “Testirali smo performanse u jednom krugu i na trkačkoj distanci. Sva tri automobila su radila bez problema, ali sa različitim planovima”, rekao je Italijan i dodao da se u Mađarskoj trkao mnogo puta, još od vremena kad je vozio Formulu 1. “Ove godine je asfalt sasvim nov. Preticanje je uvek komplikovano, a dobro mesto za to je mesto kočenja u prvoj krivini.”

I Igo Valente misli da su probe u Slovačkoj bile produktivne, posebno u unapređenju trakcije i rešavanju problema sa trošenjem guma.

“Zaista volim Hungaroring. Tu sam prošle godine bio treći u trci 1, posle drugog mesta u kvalifikacijama, dok sam preprošle godine takođe bio treći ali u trci 2. Nadam se da ću biti konkurentan i sa Ladom, mada to neće biti lako”, rekao je Valente.