Ekblom: U Volvou imamo još dosta toga da poboljšamo

61 EKBLOM Fredrik (swe) Volvo S60 team Volvo Polestar action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

Manje od nedelju dana je prošlo od drugog trkačkog vikenda, a WTCC karavan stiže na Hungaroring, jednu od najpopularnijih lokacija u Svetskom turing šampionatu.

Polstar Cijan rejsing imao je obećavajući, ali težak vikend u Slovačkoj.

Fredrik Ekblom je prikazao majstorsku vožnju, probivši se sa samog začelja do bodova.

“Imali smo moćan i vredan vikend u Slovačkoj, uprkos problemima i ishodu. Dovezao sam svoj auto u komadu do cilja, osvojili smo bodove i prikupili mnogo podataka, što će nas ojačati za nastavak takmičenja. Još ima dosta toga da se poboljšava i srećan sam što se ovako brzo vraćam za volan”, rekao je Ekblom.

start race 1 during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Četvorostrukom STCC šampionu Tedu Bjerku nedostajalo je samo 0,059 sekundi da prvi put uđe u Q3, i to već na drugoj rundi po povratku Volvoa u WTCC.

“Sjajno je što smo ponovo u akciji, pogotovu na Hungaroringu, legendarnoj stazi za sve ljubitelje auto-sporta. Staza je potpuno drugačija od svih koje smo dosad vozili ove godine, pa ćemo prikupiti još mnogo podataka za nastavak takmičenja”, istakao je Bjerk.

bjerk volvo

Vijugava i tehnički zahtevna pista u Mađarskoj predstavlja kompletno drugačiji izazov od brzog i tečnog Slovakija ringa, što pred ekipu postavlja nove zadatke.

“Veoma smo uzbuđeni zbog dolaska na Hungaroring, gde je atmosfera kao na finalu Svetskog prvenstva u fudbalu. To je staza na kojoj smo se trkali ranije, što znači da imamo neke podatke za početak, a to nije bio slučaj na prethodnim rundama”, dodao je Aleksandar Murdževski, šef sportskog odseka Polstara.

Volvo se na Hungaroringu trkao u svom WTCC programu evaluacije 2011. godine. Tadašnji vozač Robert Dalgren zabeležio je šesto kvalifikaciono vreme.