Mihelis: Ovako se vozi na Hungaroringu

Idućeg vikenda, cela Mađarska polaže nade u jednog čoveka, nacionalnog heroja Norberta Mihelisa.

WTCC runda na Hungaroringu podrazumeva dolazak bukvalno desetina hiljada fanatičnih navijača koji očekuju samo jedno: trijumf domaćeg trkača na pisti u Mođorodu. Norbi im je dva puta ispunjavao tu želju i doživljavao je ovacije o kakvima drugi piloti Svetskog prvenstva ne mogu ni da sanjaju, pred kim god nastupali, šta god osvojili.

Mihelis ove godine prvi put dolazi na Hungaroring kao fabrički vozač. Hondin uspon forme svakako će biti presečen dodatkom 70 kilograma kompenzacione težine, ali ni ta činjenica neće sprečiti Mađare da od takmičara iz Mohača zahtevaju maksimum. Za 4,381 kilometar dugački autodrom sigurno nema boljeg vodiča od njega, stoga pogledajmo kako treba izvesti krug na najslavnijoj trkačkoj pisti u zemlji naših severnih suseda.

FIA_WTCC_Race_of_Hungary_track_map

“Prva krivina je jedno od najsporijih mesta na stazi i mesto najsnažnijeg kočenja s najveće prilazne brzine”, počinje svoju priču Norbert. “To je mesto za preticanje i pretičete tako što kasnije kočite od konkurenata. Izazov nije veliki, jer se koči u pravoj liniji, ali želite da očešete unutrašnji ivičnjak dok ubrzavate ka blagom desnom zavoju pre krivine 2.”

“Kočenje za krivinu 2 je komplikovano. Usporavate sa 200 km/h na blagoj nizbrdici. Kada kočite morate stopostotno znati na kojoj tački počinjete skretanje kako biste opisali idealnu putanju.”

“U sredini krivine, pri dodavanju gasa, javlja se snažno podupravljanje jer krivina ima kontranagib. Morate lako da kompromitujete izlaz iz krivine kako biste dali pun gas i pozicionirali se na levoj strani piste za krivinu 3.”

“Važno je pažljivo i nežno izaći na 400-metara dugačak pravac koji vodi uzbrdo ka krivini 4, mojoj omiljenoj na Hungaroringu. Ona je jedna od najbržih na celoj stazi, sa unutrašnje stane se od ove godine nalazi novi ivičnjak, ravniji od prethodnog.”

05 MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

 

“Krivina 4 je potpuno “slepa”. Prilazite joj na uzbrdici i kada ste na samom njenom vrhu, skrećete ulevo pri 150 km/h. Pošto je krivina slepa, tačka skretanja mora biti savršena i morate se odmah držati leve strane, kako biste se pripremili za skretanje za krivinu 5. I ona je na laganoj uzbrdici.. Ranije je tu bilo džombasto, što je znalo da uznemiri auto, ali je sada površina potpuno ravna. Međutim, u sredini i na izlasku iz zavoja i dalje se javlja jako podupravljanje. Tu može da se pretiče, ali samo ako je vozač ispred svestan vašeg prisustva, da ne bi došlo do sudara.”

“Krivine 6 i 7 čine šikanu, to je najsporiji deo staze. Verovatno se vozi malo brže od 80 km/h, ivičnjaci su lagano izmenjeni, ali to je i dalje drugi stepen prenosa. Ako suparnika naterate na defanzivu u krivini 5, onda ćete na kočenju za šikanu imati unutrašnju putanju.”

“Ja krivine 8 i 9 posmatram kao jedan zavoj, jer je tok tečan, a rastojanje između njih je prilično kratko. Važno je da ne uđete prebrzo u 8. krivinu (a to se lako dogodi), da biste se valjano spremili za krivinu 9.”

“Krivina 10 vozi se punim gasom, ali se zauzima uzana putanja i potom se držite leve strane na izlasku da biste se spremili za 11. krivinu. Ona je brza koliko i krivina 5, ali je nešto duža i ima više prostora sa spoljne strane i tu ćete videti kako ljudi šire putanju na izlasku.”

“Krivina 12 je desna pod uglom od 90 stepeni, ona iziskuje dobar set-ap jer ima visok ivičnjak na unutrašnjoj strani.”

865295

“Krivina 13, dugačka desna, vozi se trećom brzinom i zabavna je kada imate nove gume, jer možete kočiti dosta kasno, ali ne želite da isuviše pohlepno date gas na izlasku.”

“Smatram da je širok ulaz najbolje rešenje za krivinu 14, on vam daje najveću moguću izlaznu brzinu na glavni pravac. Ako u nju uđete prebrzo, izlaz vam je poremećen.”

Najzad, gde dvostruki pobednik na Hungaroringu vidi najbolje prilike za preticanja?

“Na kočenju za krivinu 1, i ako zauzmete unutrašnju putanju na šikani, tako što ćete vozača ispred sebe naterati da se brani na krivini 5”, preporučuje Mihelis.