Kažnjeni i Neš, Homola i Kadžaja, Komini ponovo prvi u generalnom

Posle izvezenih trka sedme runde TCR Internacionalne serije, sudije su intervenisale i osim Dušana Borkovića, kaznile su i Džejmsa Neša, Mata Homolu i Davita Kadžaju.

Neš je proglašen odgovornim za udarac u “VW golf” Žan-Karla Vernea. Sudije su pregledom video snimka konstatovale da je izgledalo da je vozač Kraft-Bambu Lukoila pokušao da izbegne kontakt, ali da u tome nije uspeo. Incident se dogodio u 3. krugu prve trke na Soči autodromu i uzrokovao je pad francuskog takmičara sa četvrtog na 12. mesto, odakle se kasnije popeo do pozicije 7.

Zbog navedenog prekršaja, 10 sekundi dodato je na Nešovo ukupno vreme u trci, što je Engleza spustilo sa četvrte na osmu poziciju, pa mu je umesto 12 pripalo 4 boda. Posledično, po jedno mesto u poretku napredovali su Gračov (novi četvrti), Verne, Fulin i Kadžaja (sada sedmi).

Vozač iz Milton Kinsa kažnjen je i uslovno – gubitkom 5 startnih mesta ukoliko u naredne dve trke počini sličan prekršaj.

Posledice ove kazne vidljive su u generalnom plasmanu TCR Internacionalne serije. Prema provizornom i sada nevažećem poretku, Neš je imao 169 poena i vodio na je tabeli sa poenom više od Kominija (168) i dva više od Oriole (167).

2016-2016 Sochi Saturday---01 Stefano Comini_37

Novo bodovanje na vrh lansira Kominija (168 poena), koga slede Oriola (167), Neš (161), Verne (146) i Homola (144).

Što se tiče slovačkog trkača, u njegovom slučaju primenjena je vremenska penalizacija od 5 sekundi, zato što se na startu trke 2 nije nalazio na propisnoj poziciji u startnoj rešetki. Homolu je kazna spustila sa 9. na 10. mesto i odnela mu je jedan bod u generalnom.

Spisak “grešnika” iz Sočija zasad se završava Kadžajinim imenom. Najbrži policajac Gruzije u pet navrata nije poštovao granice staze u trci 2, pa mu je na ukupno izvezeno vreme dodato 30 sekundi (ekvivalent kažnjavanja prolaskom kroz boks). Vozač Likvi moli Engstler tima je u toj vožnji na cilj stigao sedmi, ali ga kazna izbacuje iz bodova i ostavlja na 11. poziciji.

Kada se provizorni rezultati trke 2 zamene konačnim, 10. mesto nasledio je ruski TCR debitant Vladimir Šešenjin u “folksvagen golfu” Engstlerove ekipe.