Kiprovski zapažen na debiju u Ford fokus kupu, odustajanje ga lišilo visokog plasmana

Makedonski trkač Branko Kiprovski imao je uspešan debi u Ford fokus kupu na Kroftu.

On je prvu trku završio kao šesti, dok je na drugoj odustao sa prve pozicije.

“Uz veliku, veliku pomoć mog kolege Raleta Vukosavljevića sa kojim smo podešavali auto preko Mesendžera, na kvalifikacijama sam osvojio osmo mesto“, rekao je Kiprovski, koji je tokom prvog sprinta na Kroftu kombinovao ofanzivnu vožnju, odmeravanje snaga i primenu taktike.

“Posle prvog kruga sam bio četvrti da bih zatim tri kruga pratio vodeće da proverim da li mogu da se trkam sa njima, a onda sam, zbog inverzne startne rešetke za drugu trku, taktički pao na šesto mesto, da bih imao prvo startno mesto za drugu trku.“

U drugoj vožnji je trkača koji od 2017. živi u Londonu tehnički gremlin lišio moguće pobede.

“Drugu trku startovao sam prvi i vodio do kraja, a u poslednjem krugu, tri krivine pre kraja auto je ostao bez gasa na jedno desetak sekundi, drama…”

“Nisam završio trku, ali sam presrećan što sam uspeo da iza sebe zadržim Garija Mičela i Endija Vilota, bivšeg BTCC vozača iza sebe, iako su bili dve sekunde po krugu brži“, ispričao je bivši prvak Makedonije na brdskim stazama.

Obe trke Fokus kupa na Kroftu – sedmu i osmu od četrnaest u sezoni – osvojio je Gari Mičel, koji se inače takmiči u Britanskom relikros šampionatu.

Sledeća trka Ford fokus kupa na programu je 7. i 8. septembra, kada karavan gostuje na Brends Heču.

Zanimljivo je da će tom prilikom u dva dana biti vožene četiri trke, i na GP i na Indi konfiguraciji legendarne staze u Kentu.