Šainović: U Slovačkoj sam imao brzinu, ali je sopstvenom krivicom nisam materijalizovao u bolji rezultat

Srpski automobilista dr Predrag Šainović završio je vikend Tvingo kupa u Slovačkoj osvojivši bodove u obe trke.

On je prvi sprint završio kao deseti, dok je u drugom, posle žestoke bitke za četvrtu poziciju kroz cilj prošao kao osmi.

Šainović je u subotnjim kvalifikacijama napravio 12. vreme, a u nedelju je, zbog teških vremenskih uslova, program na Slovakija ringu skraćen, pa vozači “tvinga” nisu imali priliku da ponove kvalifikacije, već su startovali po istom rasporedu kao i za trku 1.

“U drugoj trci sam odlično startovao. Do prve krivine sam nadoknadio dve pozicije i nastavio da vozim taktički, u zavetrini, što je veoma bitno za ovu stazu, ali i za ceo šampionat. Prvi krug sam u tom “voziću” završio kao četvrti. U ranoj fazi trke su se na čelu kolone napravile dve grupe, jedna vodeća od trojice kolega i druga od nekih osam vozača koja je polako počela da me stiže jer sam se našao sasvim sam između njih. Ušli smo u borbu, bilo je veoma dinamična, u narednik krugovima sam bivao osmi, pa opet četvrti… “

“Moram da kažem da su se gostujući vozači Fulin i Hornak ponašali veoma nesportski. Vozili su prljavo, zatvarali se, menjali po nekoliko puta putanje, čudi me da sudije nisu reagovale. Dernovšek i ja smo u jednom trenutku uspeli malo da se odvojimo i trebalo je da dalji tok trke odradimo u tandemu, ali je njegov “tvingo”, kao i u prvoj trci, imao problema u desnim krivinama pa je počeo da pravi greške. Razbuktala se bitka između nas dvojice, a za to vreme su nas Česi sustigli, pa je krenulo udaranje, izletanje… U samom finišu sam pustio Korenjija koji je bio iza mene, da prođe, kako bih uhvatio zavetrinu i pokušao da se ubrzam, ali nisam shvatio da je poslednji krug. Izgubio sam potencijalno četvrto mesto samo zbog svoje pogrešne procene”.

Što se ukupnog utiska vikenda tiče, Šainović je zadovoljan onim što je pokazao.

“Auto mi je bio dobro podešen, odlično sam se osećao i videlo se da sam brz, što je meni veoma važno. Nažalost, sve to nisam materijalizovao u bolji rezultat i to je pomalo gorak utisak sa slovačke runde. Ono što je najvažnije je da Mark Škulj više nije toliko dominantan kao na početku sezone i da smo se svi ubrzali, što su pokazale i kvalifikacije, jer smo svi bili u dve sekunde. Mislim da je staza u Slovačkoj ipak malo predugačka za “tvinga”, mora stalno da se vozi u zavetrini, prvi put ovog vikenda je dolazilo do pregrevanja motora. Ovakvom autu ipak bolje leže kraće staze, posebno one koje nemaju previše dugačkih pravaca”.

Takmičarima u Tvingo kupu preostao je još jedan trkački vikend na Hungaroringu, gde je “najbrži lekar među trkačima” već vozio, na otvaranju sezone.

“Tada sam se još privikavao na novi auto i nisam imao neki poseban rezultat, ali sam bio brz. Dobra je stvar što na Hungaroringu ne bi trebalo da bude gostujućih vozača, koji su umeli da nam prave probleme jer su dolazili da se zabave, a mi se takmičimo za šampionat. Tu stazu svi znamo, pa očekujem dobru borbu i lepo trkanje. Mislim da će zaista odlučivati nijanse”.