Kolčago ponovo aktivan u Italijanskom turing prvenstvu

Temeljno renovirani Italijanski turing šampionat startuje ovog vikenda na autodromu Adrija. Novo prvenstvo, čija je najjača klasa TCR, privuklo je poznatog trkača Roberta Kolčaga da se aktivira posle petogodišnje pauze i da sedne za volan “honde sivik”. Kakva god bila lista učesnika obnovljene serije, ona u 2016. verovatno neće moći da se podiči poznatijim vozačkim imenom od njegovog.

Danas povratnik na pistu, Kolčago je osvojio Italijansko prvenstvo Formule 3 1990, kada su mu konkurenti bili Alesandro Zanardi i Maks Anđeleli, a timski kolega Žak Vilnev. Tih godina iz Italije su na veliku scenu stupali trkači kao Đani Morbideli, Fabricio Đovanardi, Luka Badoer, Antonio Tamburini, Dindo Kapelo, Maks Papis, Andrea Montermini, Domeniko Skjatarela, Vinčenco Sospiri i Đankarlo Fizikela. Ta generacija ostavila je značajan trag na međunarodnoj i kontinentalnoj trkačkoj pozornici i pojedini njeni predstavnici i danas su akteri velikih automobilskih takmičenja.

COLCIA40
Nekada alfista: Roberto Kolčago u 156-ici u Evropskom turing prvenstvu 2003.

Kao predstavnik pomenute epohe, Kolčago spada u pilote koji su se okrenuli turingu i karijeri u automobilima prekrivenih točkova kada su poverovali da je nastavak u jednosedima isuviše komplikovan, ili da možda ne opravdava svu energiju i finansije koje iziskuje.

Zato u biografiji 48-godišnjeg vozača stoje titule u Švedskom turingu 2001. i 2002. (sa “audijem A4 kvatro”), u Italijanskom superturizmu 2006. i u Italijanskom turizmo enduransu 2009. (obe sa “seatom”).

U Evropskom turing prvenstvu Kolčago se trkao od 2000. do 2003. Iako je prve dve sezone vozio “audi”, bolje je upamćen kao trkač fabričke postave Alfa Romea u režiji tima N.tehnolodži, zajedno s Đovanardijem, Tarkvinijem i Larinijem.

ALFA31team
Postava Alfe za ETCC 2003: Larini, Tompson, Kolčago, Tarkvini

Iako nekompletan, WTCC program 2005. sa JAS-ovom “hondom akord” doneo mu je šokantnu pol poziciju na rundi u Meksiku. Najbrži krug u kvalifikacijama na Puebli jeste zabeležio, ali je startovao 10 mesta niže zbog kazne koju je nesportskom vožnjom zaradio na prethodnoj rundi u Imoli. Dalji sporadični WTCC nastupi odigravali su se u bojama tima Seat sport Italija, a veza sa automobilima španskog proizvođača donela je najviše uspeha na domaćem terenu.

Od 2008. do 2010. Kolčago je bio protagonista CITE serije, tu je stekao svoju poslednju krunu, a zatim je odložio kacigu. Penzija je potrajala pet godina, ali je njegova trkačka strast u TCR eri ponovo probuđena.

“Hteo sam da se vratim na pistu”, objasnio je vozač iz Lombardije, “Ima već neko vreme kako mi je sinula ta ideja, a veliko prijateljstvo sa Alesandrom Marijanijem učinilo je ostalo.”

Bliske veze sa JAS motorsportom učinile su kuću iz Arluna prirodnim partnerom na novom početku, a Italijansko turing prvenstvo sa “hondom sivik TCR” delovalo je kao najispravniji izbor. Kolčago je okupio ekipu inženjera i mehaničara koja ga je uglavnom pratila i u dosadašnjim kampanjama, a kao klijentu JAS motorsporta garantovana mu je potpuna tehnička podrška tjunera koji je i stvorio “sivik TCR”.

PUEBLA-Colciago_25FH0176
WTCC nastup na Puebli 2005. u hondi JAS motorsporta

Saradnja s JAS-om datira još iz godina Italijanskog superturizma, a donela je poneki zanimljiv rezultat i u Svetskom šampionatu: “Povratak sa Hondom vraća me u divne godine Italijanskog superturizmo šampionata, ali i u WTCC. Tamo nisam uspeo da izvezem celu sezonu 2005, ali sam svejedno imao zadovoljstvo da osvojim pol poziciju na Kuritibi sa JAS-ovom “hondom akord”, iako smo u šampionatu učestvovali kao privatnici”, seća se trkač iz Sarona.

Sa dva nacionalna naslova izborena u kokpitu “seata” Kolčago je mogao da pokuca i na ta vrata, ali je ipak odlučio da obnovi jedno starije partnerstvo: “Želeo sam i novi tehnički izazov. Sa Seatom sam osvojio Italijanski superturizmo šampionat i Turizmo endurans i sada sam hteo da isprobam nešto drugačije. I iz tog razloga, izbor je pao na Hondu. U TCR trkama, Seat, Folksvagen i Honda su referenca za sve i nije lako držati korak s njima. Dovoljno je pomisliti na teškoće koje bar u ovom trenutku imaju Opel, Subaru i Alfa Romeo.”

Italijan kaže da mu je teško da upoređuje TCR tehniku sa automobilima koje je vozio u svojim poslednjim aktivnim godinama. “Snaga je svakako nekada bila i veća, ali se na planu šasije oseća napredak. Vidi se da je to izvanredan trkački auto. I napredak će se nastaviti. Istinski verujem da TCR predstavlja budućnost turing kategorije, nacionalne i međunarodne. I što se tiče performansi, ali i troškova, koji se ni izdaleka ne mogu uporediti sa WTCC-om. Tamo su budžeti nezamislivi.”

389939
Svoje poslednje WTCC trke Kolčago je izvezao u seatu

Jaču i udarnu klasu novorođenog CIT šampionata čine TCR automobili, a postojaće i slabija TCS divizija sa turbo razredima do 1.4, 1.6, 1.8 i 2 litra zapremine motora. Format vikenda predviđa treninge u trajanju do 60 minuta i dve kvalifikacione runde od po 15 minuta, od kojih svaka određuje startni raspored za po jednu od trka trajanja 25 minuta + 1 krug. U oba takmičenja startovaće se iz mesta. U istom automobilu mogu nastupati i dva takmičara, koji u tom slučaju dele ceo vikend, pa svako vozi po jedan trening, kvalifikacije i trku.

Turing šampionat Italije 2016. imaće sedam rundi, i to su:
8. maj | Adrija
12. jun | Mizano
3. jul | Mađone
17. jul | Muđelo
4. septembar | Valelunga
25. septembar | Imola
30. oktobar | Monca