Valente: U Maroku su ključni usredsređenost i koncentracija

Varijable i nepoznanice na novoj stazi u Marakešu unose element nepredvidljivosti u predstojeću rundu Svetskog turing prvenstva. U Lada sport Rosnjeftu nadaju se da će baš tu neizvesnost pretočiti u svoju prednost, te da će i u Severnoj Africi produžiti u dobroj formi i nastaviti sa dobrim izdanjima u šampionatu.

Kao i u slučaju Mađarske, Lada ističe da joj je Maroko uvek bio dobro izvozno tržište i zato WTCC runda u ovoj zemlji odgovara marketinškim potrebama proizvođača iz Toljatija.

Sa sportskog stanovišta, trio vozača ruskog tima snašao se na mestu gde su drugi poklekli i bolno se preračunali, na uvodnoj trci na Hungaroringu. Tamo su “veste” prošle kroz cilj na pozicijama tri, pet i šest, i nije to bio tek slučajan rezultat postignut zahvaljujući neuobičajenim uslovima; Niki Katsburg je još u Slovačkoj dokazao da je auto konkurentan i da može do podijuma. A takve performanse razlog su za optimizam i uoči Marakeša.

ladaSve WTCC ekipe i njihovi vozači moraće da se upoznaju sa prmenjenom konfiguracijom staze Mulaj El Hasan, s njenim novim asfaltom i razmeštajem ivičnjaka, uz uobičajeni oprez potreban da se izbegnu standardne zamke jedne ipak ulične piste. S krugom samo 2,971 km, to je sada ubedljivo najkraća staza na kalendaru Svetskog šampionata. Zato će uvodna trka trajati 21, a glavna 22 kruga.

Prilikom sedmog dolaska WTCC-a u Maroko, svi startuju od nule i šanse su izjednačenije nego inače. Zato se u Lada sportu nadaju zanimljivim rezultatima i spremaju se da ugrabe prilike koje se budu pojavile.

Pošto je svoje službovanje u Ladi počeo od prošlogodišnje trke u Moskvi, Niki Katsburg dosad nije bio u Marakešu, ni kao trkač, ni privatno. “Odlazio sam u Afriku, ali u Maroko nikad. Marakeš treba da je divan grad, a nova staza ujednačiće izglede svih učesnika šampionata. Moraćemo na licu mesta da vidimo kakvo je prianjanje i da shodno tome prilagodimo podešavanja, a ja se nadam da mogu da nastavim svoj niz podijuma i da ću osvojiti još važnih poena”, kaže Holanđanin koji je na treći stepenik pobedničkog postolja izlazio na uvodnim trkama u Slovačkoj i Mađarskoj.

ladaU bogatoj takmičarskoj biografiji Gabrijelea Tarkvinija stoji osvojena trka na pisti Mulaj El Hasan u sezoni 2010. “Nova staza u Maroku mnogo je kraća od stare, asfalt je nov, ali mi je teško da njoj kažem bilo šta više pre nego što je vidim svojim očima”, komentariše veteran iz Đulijanove, a zatim hvali jedinstvenu atmosferu severnoafričkog starog grada, kao i vreme koje je u ovo doba godine u Marakešu prijatnije nego kod njega kući: “Dopadaju mi se prolećne temperature, tamo je obično 10 do 15 stepeni toplije nego u Italiji i obično je veoma suvo.”

Igo Valente nosi lepu uspomenu iz Maroka – tamo je kao privatnik pre dve godine stigao do prvog WTCC podijuma.

“Uvek je izazov naučiti novu uličnu stazu i tako će biti i ovog puta. Glavni su usredsređenost uma i koncentracija, pošto prostora za grešku nema. Trka u Maroku jedna je od najvrelijih u kalendaru, to takođe može da uzme danak. Očekujem da će trke biti pričlično burne. Svi će morati da upoznaju novu podlogu i ivičnjake, da utvrde na kojim mestima se preticati. Sve će to biti uzbudljivo, a kratak krug znači da će razlike u kvalifikacionim vremenima biti minimalne.”

valente“Još se sećam svog prvog izlaska na pobedničko postolje u Maroku. Tamo je atmosfera uvek sjajna, a pošto je Mehdi Benani sve slavniji u svojoj zemlji i dolazi kući posle pobede u Mađarskoj, uživaće ogromnu podršku. Ceo događaj ostavlja veoma egzotičan utisak”, smatra Francuz.