Komini: Trkam se žešće od Morbidelija i Oriole

Posle portugalskih trka TCR serije pljuštale su optužbe za vožnje nedostojne standarda jednog globalnog turing takmičenja. Đani Morbideli i Pepe Oriola iskritikovali su Stefana Kominija i njegovo ponašanje na stazi, dok je Švajcarac odgovarao kontraprimedbama, ili je sporne situacije opisivao kao trkačke incidente.

Pandorina kutija otvorena je u trci 1, u kojoj su Oriola i Morbideli ispali, a Komini je do cilja stigao peti.

Komini je u više navrata vozio i preko asfaltiranih zona van piste, što mu je, prema Oriolinom tumačenju, pomagalo da povrati ili odbrani poziciju. U jednom prilično bezobzirnom povratku na stazu, Švajcarac je dokačio i Morbidelija i Oriolu i „seat“ španskog trkača pretrpeo je oštećenja koja su ga malo docnije eliminisala iz trke.

10.05.2015 - Race 1, Pepe Oriola (ESP) SEAT León, Team Craft-Bamboo LUKOIL„Sve vreme je bio van limita staze“, žalio se Oriola. „Kada se jednom vratio, udario je u Morbidelija, pa u mene, što nam je obojici upropastilo trku, a Komini za to nije kažnjen. To je razočaranje.“ Pepe, razume se, nije pomenuo mogućnost da je u kritičnom slučaju i on sam malo pomogao u Kominijevom silasku s piste…

Komini je krivca video u Morbideliju, jer mu ovaj nije ostavio prostor da se vrati na stazu. „Greška nije bila moja, to je bio samo normalan trkački kontakt“, tvrdio je vozač ekipe Target, pokušavajući da se opravda jednom prilično nategnutom tezom.

A Morbideli je bio dodatno zgrožen. Pored opisanog incidenta, u prvoj nedeljnoj trci ga je otpozadi desno udario i Beliki, dok je u trci 2 ’potrajao’ samo 2 kruga, jer mu je u brutalnom naletu s desne strane presudio Lorenco Velja. Mladi Italijan izvinio se starijem zemljaku, ali je to mršava uteha za bilans od 0 poena sa autodroma Algarve.

10.05.2015 - Race 1, Stefano Comini (SUI) SEAT León, Target Competition„Razočaran sam kako mnogi ljudi ovde voze“, ispričao je Đani. „Već sam razgovarao s direktorom trke, ono što je viđeno ne ostavlja dobru sliku o kategoriji. Razumem da se u turing trkama vode borbe, ali borbe su jedno, ovo je bilo preterivanje.

„Žao mi je ekipe, jer su se baš trudili. Sigurno nismo mogli da pobedimo, ali smo mogli da osvojimo poene i ostanemo u konkurenciji za titulu. Razočaran sam događanjima u trkama, to je neprihvatljivo!“, istakao je veteran iz Pezara.

Lider u vozačkom poretku, Komini se nije previše uzrujavao zbog primedbi suparnika.

„To je moj karakter, moj stil – bogata predstava i puno bitaka“, ’predstavio’ se Stefano. „U trci 1 sam se dobro zabavio i pokazao sam da mogu da se trkam žešće od Morbidelija i Oriole, a za moju kampanju u šampionatu nije loše što Morbideli nije završio trku.“

10.05.2015 - Race 2, Stefano Comini (SUI) SEAT León, Target Competition 10.05.2015 - Race 2, Stefano Comini (SUI) SEAT León, Target Competition„U trci 2 bilo je drugačije – auto nije dobro funkcionisao, ali sam se borio. Došlo je do kontakta sa Afanasjevom, koji mi je polomio zadnji branik. Guma ga je češala i na kraju je potpuno ispustila, i to u trenutku kada sam bio treći!“

Posledično, Švajcarac je taj nastup okončao na 11. mestu i bez poena. I on je imao u koga da upre prstom za nesportsko ponašanje – meta njegove oštre prozivke bio je Južnoafrikanac Kevin van der Linde, s kojim je na stazi više puta razmenio i farbu i udarce. Komini je od TCR debitanta očekivao više poštovanja: „Nisam zadovoljan. On je prvi put u ovom šampionatu i ne može tek tako da udara vodećeg u prvenstvu! Kada se to već desilo, samo sam mu signalizirao da me prođe, jer je meni značajan šampionat, a „audi“ nije u igri.“