Kominiju pripao triler na drugoj trci u Valensiji

Na trci 2 TCR srije Švajcarac Stefano Komini  uspeo je da u neizvesnoj završnici pobedi svog timskog kolegu Mihela Nikjera i tako preuzme vodeću poziciju u šampionatu. Treći stepenik podijuma zauzeo je još jedan vozač Targeta, Italijan Andrea Beliki.

Trka je bila puna incidenata još od prvog kruga, pa su Noges i Morbideli imali kontakt na kraju startno-ciljnog pravca. Nedužna žrtva u ovom incidentu pored vozača Opela bio je i Đordi Žene. Zbog toga je  na stazu izašao sigurnosni automobil.

Posle tri kruga trka je ponovo puštena, a Komini se odvojio od kolone, Nikjer je morao da se brani od Pepea Oriole i Basa Shotena. Nažalost, mladi Holađanin je izgubio potpuno zasluženo mesto na podijumu, jer je njegov automobil stao u poslednjem krugu. Belikiju je tako pripala pozicija, ali je on koji je pod istragom sudija jer nije obavio kazneni prolazak kroz boks. Još pet vozača je bilo pod istim tretmanom kod sudija jer su preticali u trenucima kada se sigurnosni automobil nalazio na pisti.

Ključni momenti:

Start: Morbideli nije krenuo dobro, to je omogućilo Nogesu da zauzme unutrašnju putanju. Desio se kontakt između njih, a vozač “opela” usput je pokupio i nesrećnog Ženea.
1. krug: Izlazak sigurnosnog automobila na stazu.
5. krug: Trka je ponovo puštena. Komini vodi ispred Nikjera, Afanasjeva, Oriole, Belikija i Shotena. Oriola obilazi Afanasjeva za treću poziciju a Skuz se povlači iz trke zbog problema sa papučicom gasa.
7. krug: Kontakt između Nikjera i Oriole, Španac gubi treću poziciju od Shotena.
11. krug: Glison obilazi Engstlera u borbi za deveto mesto, a Nemac odustaje od takmičenja zbog gubitka snage u motoru.
12. krug: Kazneni prolazak kroz boks određen je: Afanasjevu, Orioli, Belikiju, Sebrijanu i Velji.
14. krug: Velja, Afanasjev, Oriola i Sebrijan prolaze kroz boks
17. krug: Shoten gubi treće mesto zbog kvara na automobilu, Komini pobeđuje ispred Nikjera i Belikija (koji do kraja trke nije odradio kaznu).