Koronel: Novi motor? Možda na Nirburgringu

Tom Koronel bio je najbolje plasirani vozač “ševrolet RML kruza” u trci 2 na Hugaroringu – kroz cilj je prošao 7 sekundi iza trijumfalnog Norbija Mihelisa.

Žovijalni Holanđanin prvi put se popeo na pobedničko postolje u 2015, posle mučnih vikenda u Argentini i Maroku. Njegov rezultat donekle maskira činjenicu da Koronel nema noviju, jaču evoluciju RML-ovog agregata, za razliku od Čiltona i Valentea. Nas je zato zanimalo kada će i trkač iz Nardena imati moćniji automobil.

11049502_991518517538775_3824232488136287685_n

“Unapređeni motor trebalo bi da dobijem na Nirburgringu”, kazao je za naš portal vozač ROAL motorsporta, “ali to zavisi od RML-a, naravno i od novca. Iako dobro poznajem Nordšlajfe, voleo bih da sam tamo testirao prošle nedelje sa TC1 autom, jer i inače nismo vozili testove u predsezoni, a ove godine sam u trkama izvezao strašno malo krugova sve do ovog vikenda na Hungaroringu.”

Premda nije učestvovao na zajedničkim probama na Nirburgringu, vozač iz Nardena jedva čeka da se trka na legendarnoj stazi u Ajfelima. Koronel je, razume se, ispratio dešavanja sa kolektivnog testa, a kada smo mu pomenuli velike razlike u vremenima krugova njegovih konkurenata, Tom se saglasio s mišljenjem da će se WTCC kolona na “Zelenom paklu” razvući i da će ceo događaj više ličiti na brzinski ispit i vožnju na štopericu nego na klasičnu “kontakt” turing trku.