Komtuju cilja WTCR s tri “audija” i najavljuje juriš na titulu!

I belgijski Komtuju rejsing, jedina ekipa koja je za celu 2017. u TCR Internacionalnoj seriji odabrala “audije RS 3 LMS”, nada se da će učestvovati u WTCR-u 2018, i to u proširenom sastavu.

Boje tima od prve do poslednje runde branio je dvostruki prvak Stefano Komini, kome se od Spa Frankoršampa priključio Frederik Ferviš. Godina je, s obzirom na početnički status ekipe, završena relativnim uspehom i Kominijevim trećim mestom u generalnom poretku vozača.

Kao pojedinačni najveći dometi ističu se njegove pobede na Spa, u Monci i Dubaiju. Ferviš je godinu završio kao deseti, uz jedan izlazak na podijum.

Za 2018. i inauguralnu sezonu FIA Svetskog kupa turing automobila Belgijanci bi proširili operaciju na tri automobila, a oružje izbora svakako ostaje “audi”.

“Danas imamo dva automobila spremna za iduću godinu, ali se nadam da ćemo dogodine imati tri automobila u WTCR-u”, kazao je šef Komtuju rejsinga Žan-Mišel Bart portalu TouringCarTimes i istakao koliko je njegov trupi važan blizak odnos sa Audijem.

“Pokušaćemo da izvezemo i tri ili četiri vikenda u TCR Evropa i Beneluks, a imamo i još jedan rezervni plan, koji će biti veliki izazov i o kojem u ovom trenutku još ne mogu da govorim.”

Bart očigledno priželjkuje da Komtuju postane povlašćeni klijent, praktično satelitska ekipa proizvođača iz Ingolštata na WTCR sceni.

“Ove godine smo obavili dobar posao. Mi tesno sarađujemo s Audijem u TCR programu i imamo neke lepe planove s njima u narednim godinama. Dogodine ćemo još više raditi zajedno, ovo je bila tek prva sezona i suština je bila u tome da izgradimo vezu Audi – Komtuju rejsing i da pokažemo šta možemo.”

“U prvoj sezoni završili smo na trećem mestu. Nisam presrećan zbog toga, jer smo imali tempo da budemo drugi, ili možda i šampioni. Ipak, treće mesto je dobro za prvu sezonu, ali naša strategija za 2018. zasniva se na nameri da postanemo WTCR šampioni.”

1 Comment

  1. Sada kada FIA radi Bop pa nema vise recimo Golf da bude povlascen ( WTF, Verne osvojio titulu sa 1 cm nizim autom ), i kada sve bude relativno ujednaceno i po pravilima i po automobilima ( mozda prvi put u istoriji ! ) sanse za titulu imaju Komini i Mihelis, s tim da Komini mora da se ocisti od piva i da smrsa malo.

Comments are closed.