WTCR 2018. neće proći bez Kraft-Bambua

Anglo-azijska ekipa Kraft-Bambu rejsing najavila je da namerava da učestvuje u novoosnovanom FIA Svetskom kupu turing automobila.

Kraft-Bambu ima status jedne od vodećih postava u TCR Internacionalnoj seriji, a proveo je i četiri godine kao WTCC učesnik.

Ekipa je u Svetsko turing prvenstvo ušla 2010. i takmičila se sa “ševroletima”; najpre je u igri bio model “lačeti”, kasnije “kruz”.

WTCC avantura okončana je 2013, i to odličnim rezultatima. Džejms Neš je osvojio šampionat za privatnike (tadašnji Jokohama trofej), istovremeno okončavši godinu na trećem mestu u apsolutnom poretku.

Razdoblje od 2015. do 2017. posvećeno je TCR Internacionalnoj seriji, u kojoj su boje Kraft-Bambua uvek branila po tri vozača.

Trojku 2015. činili su Pepe Oriola, Đordi Žene i Sergej Afanasjev. U 2016. Ženea je odmenio Neš, dok su 2017. započeli Oriola, Neš i Igo Valente, umesto koga je posle Monce kokpit preuzeo bivši BTCC pilot Danijel Lojd.

U 2015. je osvojeno timsko srebro, Oriola je bio viceprvak, a Žene treći u generalnom. Godinu potom, status viceprvaka pripao je Nešu, a ekipa se okitila timskim naslovom. Godina 2017. bila je rezultatski najslabija i svela se na dve osvojene trke i pokoji podijum.

Sada je tim s bazama u Hong Kongu i Silverstonu idealno pozicioniran da svoj angažman iz Lotijevog globalnog prvenstva produži u novorođenom WTCR-u. U njemu može da iskoristi obimno trogodišnje iskustvo s TCR tehnikom, ali i pogodnosti obnovljene saradnje s WTCC promoterom.

“Čvrsto verujemo u TCR koncept i u njemu učestvujemo od početka”, istakao je bivši trkač, sada direktor ekipe Deril O’Jang.

“Imamo dobre odnose i sa WTCC i sa TCR ljudima i ovo spajanje šampionata vidimo kao izvanrednu priliku za nas.”

Iako je u svim dosadašnjim TCR kampanjama Kraft-Bambu sarađivao sa Seat sportom i Lukoilom kao naslovnim sponzorom, tehnički i komercijalni aspekti za 2018. još nisu definisani.

“Sve je još otvoreno”, dodao je O’Jang. “Pokušavamo da za iduću godinu formiramo pravi paket, i s vozačke i s komercijalne strane.

“Iako su startnine povećane, postoje načini da se to nadoknadi. Sada je to takmičenje postalo FIA kup, medijska eksponiranost će samo porasti. Plus, tu su i pogodnosti činjenice da je sve deo Eurosportovog paketa i zato će biti privlačnije većem broju sponzora. Zato smo sigurni da ćemo sklopiti odgovarajući program.”