Kontroverza u Mađarskoj: Mogu li zajedno turbo i atmo?

Fotó: H. Szabó Sándor

Prva runda Centralnoevropskog šampionata na kružnim stazama biće obeležena sukobom mišljenja u vezi sa zajedničkim nastupom, rangiranjem i bodovanjem turboprehranjivanih i atmosferskih dvolitarskih automobila u istoj klasi. Taj sukob mogao bi da ima dugoročne posledice po celo takmičenje.

Za timove koji poseduju “seate” s turbo motorom (Lein rejsing i B3 rejsing), stvar je jasna: oni su postupili po slovu aktuelnog CEZ pravilnika koji je zajedničko trkanje turbo i atmo automobila radne zapremine do 2 litra predvideo i omogućio, otvorivši grupu D4-2000 za, između ostalog, “grupe N, A, kit automobile, superturing, superprodukciju, S2000, ETCC i TWC/TCR sve zajedno”.

Vlasnici dvolitarskih atmo vozila napadaju princip i pravilnik smatraju pogrešno koncipiranim, ističući da njihova tehnika nikada ne može da bude ravnopravna sa mogućnostima turbo vozila, ma kolika težinska razlika među njima bila.

Tim povodom, organizator prvog CEZ trkačkog vikenda istupio je sa zvaničnom izjavom i u njoj stoji sleceće.

– da su pristigle primedbe na kategorizaciju dvolitarskih turbo automobila u klasu D4-2000 (TWC/TCR);

– da su te primedbe prosleđene FIA CEZ organizatoru i sportskim komesarima, od kojih je zatraženo preispitivanje pravilnika šampionata Centralnoevropske zone, konkretno onog njegovog dela koji se tiče homologacije navedenih automobila;

– da će TWC/TCR automobili do kraja ovog vikenda startovati i biti klasifikovani kao učesnici grupe D4-2000, u skladu s postojećim pravilnikom;

– da će FIA CEZ organizator pregledati postojeći pravilnik i izmeniti ga ukoliko nađe za potrebno, a da se u zavisnosti od te odluke poredak može menjati od ovog vikenda nadalje, uključujući i klasifikaciju trka koje se voze u Budimpešti (!).

Raspitivali smo se šta bi moglo da se dogodi u slučaju da CEZ organizator ipak reši da razdvoji turbo i atmo automobile sada zajedno u grupi D4-2000. Nezvanično, konkretni potezi mogu da uključuju prebacivanje svih “seata” u višu klasu, koju određuje njihova dvolitarska zapremina pomnožena turbo faktorom od 1,7 (divizija D4+2000, tačna klasa D4-3500).

Nije nemoguće da sva vozila zapremine do dva litra i dalje startuju zajedno (kao ovog vikenda), ali da se pređe na odvojeno bodovanje. Najmanje verovatno deluje formiranje zasebne TCN/TCR klase u CEZ-u, jer zasad za nju nema ni dovoljno automobila, niti bi satnica mogla da istrpi još jedan termin u trkačkom rasporedu.

Posebno je pitanje šta bi organizator naknadno mogao da učini sa rezultatima već izvezenog takmičarskog vikenda u Budimpešti, ako, naravno, uopšte odluči da interveniše.

U padoku Hungaroringa bili smo svedoci žučnih rasprava i oštrih reči na opisanu temu, a do kraja trkačkog vikenda pokušaćemo da saznamo u kom bi pravcu stvari mogle ići dalje.