Kastro za Serbiaring: Imam dobar tempo i još imam šanse

Prvi start Zorana Kastratovića u ovogodišnjem prvenstvu Centralne Evrope okončan je već posle osam krivina zbog oštećenja prednjeg trapa na njegovom “renou”.

Trkač iz Beograda opisuje nam nekoliko svojih današnjih trkačkih kilometara.

“Počelo je lepo, startovao sam dobro, povukao sam bolje od Vesnića, ali je on zauzeo defanzivnu liniju sasvim desno, dosta rano je kočio, pa sam morao da se premestim ulevo da ga ne bih udario otpozadi.”

“Pogrešno sam istangirao prvu desnu krivinu, izleteo sam na klizavu zonu i izgubio sam par mesta dok sam se odatle iskobeljao. Prošla su me četvorica ili petorica vozača, ja sam u naletu uspeo da obiđem par njih, sve dok nisam došao do “honde” koju vozi Višomirski.”

avgust_kastro_slovakiaring_3
Foto: Vojislav Vujanić

“Imao sam dobar izlaz iz šikane, u njoj sam prošao Rudija, a Poljaka sam stigao do sledeće leve krivine. Ušao sam mu do pola automobila, čovek verovatno nije ni gledao, namotao je ulevo i pipnuli smo se mojim prednjim desnim točkom. Znate da superturing automobili ne dozvoljavaju udarce – i mali udarac je dovoljan da poremeti trap – to je bio razlog mog odustajanja. Auto više nije mogao da se vozi.”

Bojazan da je u opisanom kontaktu pričinjena veća šteta izazvana je činjenicom da Kastro nije odmah dovezao svoj “klio” do garaže.

“Nisam to uradio jer sam se plašio da bih napravio još veću štetu”, objašnjava Zoran. “Točak je stajao pod uglom od 45 stepeni, spona je bila skroz iskrivljena. Auto mi je došlepan, videli smo šta je i sada ga sređujemo za popodnevne kvalifikacije.”

“Pored spone, malo je oštećena i felna, nju ćemo prebaciti na zadnji točak i mislim da neće biti nekih problema.”

Kastratović nije izgubio nadu da ovog vikenda može da se istakne i trkačkim rezultatom.

“Mislim da imam šanse, jer mislim da u tempu koji oni (“seati” – prim.) voze mogu da vozim bez problema. Biće još jedna trka, videćemo.”