Pešović za Serbiaring: Postigao sam realan rezultat

Borben i solidan nastup u prvoj CEZ trci na Hungaroringu doveo je Rudija Pešovića i njegov BMW do ukupno šestog mesta.

Ako se – potpuno neformalno – uzmu u obzir samo rezultati automobila sa atmosferskim motorom, vozač iz Gornjeg Milanovca završio je u top 3, što je juče označio kao svoj cilj.

“Seati” su mnogo brzi, ja se i nisam nadao ničem boljem”, kazuje Rudi. “Borio sam se sa “hondom” koju je vozio Višomirski, koja je sve brža, bila je brza i prošle godine. Tu je bio i Petr Mandelik sa “lotusom”, ali mislim da je on više solirao i da taj auto može još brže i bolje nego moj BMW”.

Pešović je trku završio u društvu starih konkurenata: pet sekundi iza petoplasiranog Čeha Mandelika, a sedam ispred sedmoplasiranog Poljaka Višomirskog.

Hungaroring008

“Zadovoljan sam što su mi vremena krugova konstantna, tu oko dva minuta, što je vrlo bitno. Za vozača srednje klase kao što sam ja, to je realan rezultat protiv štoperice na ovoj stazi.”

Kroz kolonu je vrlo lako prošla tinejdžerka Vivijen Kestheji u “audi TT kupu”. Mađarica je startovala devetnaesta a stigla na cilj četvrta. Pešović time nije iznenađen, bez obzira na dečje godine suparnice.

“Nema iznenađenja, to je isti motor 2.0 TFSI kakav se nalazi u “seatima”. To je bilo za očekivati. Brz je to auto, mada su me na radiju malo zavitlavali što je u pitanju devojčica, ali ignorisao sam ih”, smeje se Rudi.