Vesnić za Serbiaring: Posao sam završio manje-više rutinski

Mikica Vesnić upisao je i peti trijumf na Hungaroringu i svoj prvi takmičarski nastup u 2016. krunisao je pobedom.

“Sve je lepo kad se lepo završi”, kaže nam slavljenik. “Trku sam poveo i manje-više rutinski odradio posao. Početak je bio dosta dobar, Mladen (Lalušić) je nekih pet-šest krugova dobro držao priključak, njegovo vreme smo dosta popravili u odnosu na jučerašnje, ali je posle počeo da gubi tempo zbog visoke temperature na prednjim pneumaticima”.

“Prezadovoljan sam kako je sve prošlo. Upoznajem auto i kako rade gume, na to sam se više fokusirao i neke varijante sam isprobavao tokom trke. Ja kažem da ovu godinu moram da potrošim na učenje.”

Hungaroring003

Ipak, osvajaču CEZ trke 1 nije sve išlo sasvim glatko, ali se to osetilo samo u kokpitu “leon kup rejsera”.

“DSG menjač je poznata boljka tog automobila”, dodaje Vesnić. “Nekih pet ili šest puta uopšte nije poslušao moju komandu. Nadam se da takve situacije više neće moći da se dešavaju kada od sledeće trke pređem na automobil sa sekvencijalnim menjačem.”

Ako je menjač i pokazao svoju ćudljivu narav, gume nisu pravile nikakav problem na “seatu” #31.

“Gume ovde moraju da se čuvaju, od 5. ili 6. kruga na to se morate fokusirati da biste osetili do koje granice možete ići kako biste izvezli trku do kraja,” ističe Mikica, koga smo podsetili na činjenicu da mu je najbrži krug u trci bio 4 desetinke brži od onog koji mu je juče doneo pol poziciju.

“Ja o tome ne volim da pričam – juče sam rekao da vidim i da znam da mogu brže, ali sam imao peh na kvalifikacijama pa nisam mogao da napravim još bolje vreme”, kaže nam Vesnić.