Koronel: Nadam se da u Marakešu neće biti kiše (VIDEO)

Tom Koronel je sigurno bio najveće iznenađenje WTCC vikenda u Mađarskoj.

Njemu je pošlo za rukom ne samo da se probije u Q3, već i da napravi drugo najbolje vreme kvalifikacija, odmah iza Hosea Marije Lopesa.

Ipak, ni otvarajuća ni glavna trka nisu mu donele spektakularan rezultat, ali je Tom svejedno bio oduševljen kvalifikacijama čiji je ishod i za njega samog predstavljao iznenađenje.

2016 EVENT: Race of Hungary TRACK: Hungaroring Race Track  TEAM: Roal Motorsport CAR: Chevrolet Cruze RML TC1 DRIVER: Tom Coronel

“Ostao nam je jedan set novih guma od prethodnog trkačkog vikenda i izvukli smo maksimalnu korist iz toga. Od prvog treninga imao sam odličnu brzinu. Na kraju prvog dela kvalifikacija bio sam 11. i imao ideju da sačuvam još jedan set guma. Predomislio sam se i uspeo da preskočim prag, uđem u Q3 po drugi put ove sezone i veoma sam se iznenadio. Međutim, pravo iznenađenje je usledilo kad sam osvojio drugo startno mesto, a krug koji sam izvezao nije bio savršen, napravio sam dve prilično velike greške”, objasnio je Koronel dešavanja u kvalifikacijama.

Kao i većina vozača, Holanđanin je pogrešio pri izboru guma za otvarajuću trku.

“Rečeno nam je da će kiša prestati oko 13 časova, pa smo se odlučili za slikove, kao i većina vozača. Međutim, eksperti su pogrešili! Kiša je nastavila da pada i nisam mogao mnogo toga da uradim na slikovima. Kad sam rešio da zamenim gume, već je bilo kasno za bilo šta”, dodao je Koronel.

2016 EVENT: Race of Hungary TRACK: Hungaroring Race Track  TEAM: Roal Motorsport CAR: Chevrolet Cruze RML TC1 DRIVER: Tom Coronel

U glavnoj trci vozač ROAL Motorsporta je brzo izgubio osvojenu drugu startnu poziciju.

“Dobro sam krenuo, ali na prvoj krivini me je gurnuo Haf, a nešto kasnije sam imao koliziju i sa Benanijem. Sjajno sam se borio sa mojim bivšim timskim kolegom Čiltonom i pokušavao da se održim ispred njega, kako bih bio najbolje plasirani privatnik. To je jedino što sam propustio da uradim”.

Koronel se već okreće sledećem trkačkom vikendu koji se vozi na ulicama Marakeša.

“To je još jedna staza koja prija “ševroletu” i nadam se da ćemo moći da ponovimo ono što smo uradili u Mađarskoj. Svakako, nadam se bez kiše. Onda će nam dobar rezultat biti nadohvat ruke”, završio je on.

Kako je izgledao Koronelov vikend u Mašarskoj, možete pogledati ovde: