Stijan Paulsen poveo u Seat leon Evrokupu

Nova sezona Seat leon Evrokupa počela je prethodnog vikenda na stazi Eštoril u Portugalu.

U prvoj trci dominirao je Španac Mikel Askona, koji je startovao sa pol-pozicije, ispred Stijana Paulsena, viceprvaka iz 2015. godine.

Po idealnim vremenskim uslovima, Paulsen je trijumfovao na drugoj trci ispred Lusil Siprijano i Maurisija Hernandesa. Mlada Francuskinja izvezla je i najbrži krug vikenda na Eštorilu 1:49.319.

Norvežanin je drugu trku startovao sa šestog mesta, a prvu poziciju je osvojio već posle dva kruga. Njegov ritam je pratila Siprijanova, ali je u drugoj polovini trke Paulsen pojačao tempo i kroz cilj prošao sa više od jedne sekunde prednosti.

SetRatioSize900650-Main-Picture

Posle odličnog početka sezone, Paulsen je vodeći u generalnom plasmanu ispred Askone, sa četiri poena prednosti.

“Nisam imao baš mnogo vremena da testiram novi automobil i veoma sam srećan kako je vikend u Portugalu prošao. Prvo sam osvojio drugo mesto, posle sjajne borbe sa Nilsom Langefeldom, a onda sam i pobedio. Uživao sam u trkanju, bio je to sjajan vikend. Brzina se vratila!”, rekao je Paulsen.

Lusil Siprijano se osvrnula na svoje rezultate na startu sezone i razliku između prve i druge trke.

“Napravili smo neke promene na automobilu u mehaničkom smislu i bila sam veoma zadovoljna mojim performansama u drugoj trci. Mislim da smo mogli da budemo još brži i nadam se da ćemo nastaviti da uzimamo bodove i borimo se za podijume i u narednim trkama”, ispričala je Siprijanova.

SetRatioSize900650-Niels-Langeveld-Stian-Paulsen

I direktor Seat sporta Haime Puđ zadovoljan je prikazanim na prvom trkačkom vikendu.

“Uživali smo u obe trke, dobili dva pobednika, videli odlične borbe na stazi, bilo je uzbudljivo. Nije bilo incidenata i to je pozitivna stvar za sve. Sledeći trkački vikend je obećavajući”, izjavio je Puđ.

Sezona Seat leon Evrokupa nastavlja se 14. i 15. maja na stazi Silverston u Velikoj Britaniji.