Tompson i u Maroku vozi Minihov “ševrolet”

THOMSON James (gbr) Chevrolet RML ALL-INKL Munnich Motorsport Cruze TC1 ambiance portrait during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

Britanski pilot Džejms Tompson naći će se za volanom “ševrolet RML kruza” ekipe Minih motorsport i na marokanskoj rundi Svetskog prvenstva turing automobila.

Bivši dvostruki BTCC šampion već je odmenio Renea Miniha tokom trkačkog vikenda u Slovačkoj, pošto je Nemac imao takmičarske obaveze u Svetskom relikros prvenstvu. U to vreme, saradnja je označena kao jednokratna, ali nije isključivana mogućnost da se u slučaju potrebe tokom godine još nekad ponovi.

Kako se WTCC i WRX kalendari poklapaju i u vreme vikenda 6-8. maja, tim iz Friderzdorfa opet se obratio Tompsonu za pomoć.

15 THOMPSON James (gbr) Chevrolet Cruze racing action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

“Džejms je veoma dobar vozač, turing legenda, sa četiri osvojene WTCC trke”, kazao je tim menadžer Minih motorsporta Dominik Grajner.

“Dobro se pokazao u Slovačkoj, to mu je bila prva trka posle pauze od 12 meseci, prva trka za naš tim i prvi nastup u “ševroletu”. Pošto se kalendari ponovo poklapaju, savršeno je smisleno da Džejmsu pružimo još jednu priliku. Staza u Marakešu je izmenjena, ali je delimično i dalje ulična, pa će cilj ponovo biti da doveze auto do cilja. Međutim, Tompson će sada moći od početka da forsira jer poznaje potencijal automobila”, dodao je Grajner