Koronel: Nemam sreće u Argentini

Kombinacija tehničkih problema i vozačkih grešaka obeležila je argentinski takmičarski vikend Toma Koronela. I njegov tim ROAL motorsport napušta Argentinu razočaran.

„Sve sam sâm upropastio, pogotovu u drugoj trci. Šteta, jer nam je išlo sve bolje kako je vikend odmicao“, izjadao se Koronel.

Za trku 1 Holanđanin je obezbedio 9. startnu poziciju. U trenutku kada je dospeo do 4. mesta, morao je u boks jer se otkačio turbopunjač.

_F2_4101
Na inverznom startu trke 2 Koronel je krenuo sa drugog mesta. Nakratko je poveo, ali od zahuktalih „C-elizea“ fabričkog tima nije mogao da se odbrani. Ma i Leb su ga prošli, Tom je držao treću poziciju, a onda je zabrljao.

„Sitroeni“ su me prošli, ali sam uspeo da zadržim „honde“. Malo kasnije, pogrešio sam, sleteo na travu i tako sam izgubio siguran plasman u prvih pet. Onda je skočila temperatura motora, pa sam opet skrenuo u boks. Tamo mi je ekipa skinula travu s otvora hladnjaka i vratio sam se u trku, ali se pokazalo da su oštećeni i spliter i pod, pa nije imalo smisla nastavljati“, objasnio je Holanđanin, koji posle prve dve trke Svetskog prvenstva nema nijedan poen.

„Argentina je divna zemlja, ali u njoj nemam sreće, ni ranije ove godine na Dakar reliju, ni sada u WTCC-u. Ovo nije početak sezone kakvom smo se nadali, ali sad makar znamo da možemo da se borimo za dobre pozicije,“ zaključio je Koronel.

_F2_4515 _F1_3548Njegov timski kolega Tom Čilton osvojio je dva osma mesta i vikend je opisao kratko: „Moglo je i bolje, ali ovo nije užasan start sezone.“

Poput Koronela, i direktor ROAL motorsporta Roberto Ravalja poslužio se sujeverjem u oceni prve ovogodišnje WTCC runde: „Došli smo u Argentinu odlučni da postignemo dobre rezultate, u čemu nažalost nismo uspeli. Mogu da kažem da Terme Rio Ondo nije staza koja nam donosi sreću.“