Koronel ogorčen dešavanjima u Marakešu

Pošto mu je auto dva puta teže oštećen u dva odvojena incidenta u Maroku, vozač ROAL motorsporta Tom Koronel nije siguran da će učestvovati na zvaničnom zajedničkom WTCC testu na stazi Nirburgring-Nordšlajfe, zakazanom za 28. april.

Holanđanin nije izvezao nijedan pun trkački krug u Marakešu. U prvoj trci eliminisao ga je timski kolega Tom Čilton, udarivši ga u prednji desni točak prilikom kočenja na šikani. Polomljeno oslanjanje na Koronelovom „kruzu“ mehaničari su doveli u red i auto su osposobili za trku 2, pa je Koronel mogao da iskoristi drugu poziciju na inverznom startnom rasporedu. Međutim, WTCC veteran nije bio ništa bolje sreće ni u tom nastupu: završio je u zidu pošto ga je Mihelis odgurao, a kolateralna šteta udesa bio je i „sivik“ Tijaga Monteira.

„Čilton je potpuno zabrljao na kočenju, produžio je pravo u šikani i udario me je. Bojim se da tu ne mogu da vidim ništa pozitivno – on je pogrešio, a ja sam ispao“, kazao je ljutiti Koronel.

11178259_984309424926351_2872678579016523594_nEnglez je u potpunosti prihvatio odgovornost za udes u trci 1, zbog kojeg je po završetku takmičenja kažnjen sa 30 dodatih sekundi. „Potpuno i samo moja greška“, priznao je Čilton i opisao tok incidenta: „Bio sam četiri dužine auta iza, zakočio sam dve dužine ranije nego obično, ali su kočnice odjednom zablokirale i to je bilo to – stajanja nije bilo i zaista mi je žao Toma.“

Holanđaninu to nije posebna uteha. Istina, njegov „ševi kruz“ nije unakažen u meri u kojoj je bio posle spektakularnog sudara sa Benanijem pre godinu dana u Marakešu. Tada ga je udes koštao nastupa na WTCC rundi na Pol Rikaru, a sada je, iako je šteta manja od ondašnje, dovedeno u pitanje Koronelovo učešće na Nordšlajfe testu.

„Mihelis nije mogao da zaustavi auto i udario me je. I nije me udario jednom, već je nastavio da me gura i zato sam proklizao bočno. Šteta je ponovo stvarno velika. Iduće nedelje imamo test na Nirburgringu i mislim da će biti veliko iznenađenje ako budem mogao da se pojavim tamo“, zabrinut je trkač iz Nardena.

10941906_984347541589206_7225636481069552592_n
Na kraju je Tom pozvao na rigoroznije kažnjavanje neobazrivih vozača i njihovih grešaka.

„Mihelis mi je kazao da nije mogao da se zaustavi, ali to me se ne tiče. Tu je potrebna odgovornost! Lepo je izviniti se, ali to su trkači i trebalo bi da mogu da kontrolišu brze automobila. A oni to očigledno ne mogu“, primetio je Koronel.