Valente: Benani vozi kao ludak, mora da bude sabraniji!

Igo Valente i Mehdi Benani imali su trenutke bezumlja u vožnji „na nož“, dok su se borili za peto mesto na trci 2 u Marakešu. Iako je zabavio navijače, duel je vođen toliko žestoko i preko granica prihvatljivog, da su sudije i Kamposovom i vozaču Sebastijan Leb rejsinga pripisale podjednaku odgovornost za prateće incidente i odrezale su im po 30 sekundi kaznenog vremena.

Do kontakta između dvojice trkača došlo je u dva navrata, prvi put u sedmom krugu. Benani je tada izgubio gotovo 10 sekundi u odnosu na Valentea, ali je vozeći 2 sekunde po krugu brže nadoknadio zaostatak, približio se i u pretposlednjem krugu ponovo napao Francuza. Naravno, usledio je novi kontakt, pri čemu je deo karoserije oštetio pneumatik na Benanijevom „C-elizeu“, pa su ga do karirane zastave pretekli Mihelis, D’Aste i Tarkvini.

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015
Valente je isključivog krivca za incidente video u takmičaru iz Maroka. „Prvo vozi 10 km/h brže od svih na pravcima, a onda koči 10 metara kasnije, koči i usmerava auto ka meni. Ja ne mogu da nestanem! Dodirnuli smo se i on je tada bočno otklizao“, kazao je vozač Kampos rejsinga i Benaniju „uspostavio dijagnozu“.

„U poslednjih pet krugova samo sam pokušavao da dovezem auto do cilja, jer su kočnice strašno popustile. Ali, on se vratio kao ludak, mislim da je hteo nešto da dokaže i jednostavno me je i drugi put udario“, ispričao je dalje Valente. „I da se nismo dodirnuli, on nikad ne bi uspeo da prođe kroz krivinu. Benani je jednostavno nestrpljiv i morao bi da bude sabraniji. Kada sam vozio ispred Lopesa, na svakoj krivini sam mu zatvarao prolaz, ali je on sačekao da napravim jednu malu grešku i tada me je obišao.“

MOROCCO_396 MOROCCO_392 Benani je, razume se, stvar video potpuno drugačije i okrivio je francuskog rivala za oba incidenta: „Imao sam dva kontakta s Valenteom. Pokušao sam da ga vrlo čisto obiđem, ali kada ulazite drugom automobilu s unutrašnje strane, vrlo lako se dodirnu zadnji točkovi. Posle prvog kontakta zaostajao sam za njim oko osam sekundi, ali sam na dva kruga pre kraja uspeo da ga stignem i da ponovo pokušam da ga preteknem. Međutim, on je ponovo izveo isti manevar!“

Posle sudijskih intervencija i izrečenih poluminutnih kazni, Valente je izgubio peto mesto i rangiran je kao deveti, dok je Benani ispao iz zone poena i na drugoj marokanskoj trci upisano mu je 12. mesto.