Tompson: Bodovi u Maroku su nagrada za trud

Lada sport Rosnjeft završio je trkački vikend u Maroku sa prvim poenima u ovogodišnjem šampionatu. U trci 1 su sve tri “veste” bile hendikepirane kvarovima na upravljačkom sistemu i prošle su kroz cilj na 11, 12. i 13. mestu, ali je poredak promenjen posle kazne izrečene Tomu Čiltonu, pa je Rob Haf klasifikovan kao deseti, što mu je donelo bod.

Manje sportske, ali više rezultatske sreće ruski tim imao je u trci 2. Mihail Kozlovski je već u drugom krugu izgubio kočnice i udario je Hafa na ukosnici, a silovit incident eliminisao je obojicu. Jedini preostali vozač Lade bio je Džejms Tompson, koji je iskoristio odustajanja i malere konkurenata kroz cilj prošao kao desetoplasirani. Kiša kazni izrečenih rivalima podigla je dvostrukog bivšeg BTCC prvaka na sedmo mesto, te je Tomo sa šest osvojenih poena trenutno najbolje rangirani vozač sekipe iz Toljatija.

11107180_697254693718059_9047588046012792165_n “Bilo je teško trkati se na ulicama Marakeša”, rekao je Rob Haf. “Visoke temperature, neravna staza i komplikovane zone kočenja zakomplikovale su nam popodne, utoliko sam srećniji što sam “vestu” dovezao u prvih deset tako rano u njenom razvojnom procesu”.

“Ponosan sam što smo i Rob i ja osvojili poene sa “vestom”. Iako to nije bilo onoliko bodova koliko smo želeli, to je pristojna nagrada za trud koji smo svi uložili proteklih meseci, kako bismo ovaj automobil izveli na start”, istakao je Džejms Tompson.

“Vesta” je zapravo mogla da bude puno brža, samo da smo njome mogli da upravljamo. Uspeli smo da završimo trku 1, a ni u trci 2 stanje nije bilo mnogo bolje. Izveli smo nekoliko izmena, a ja sam znao da, iako krećem sa začelja, realno mogu da dođem do nekih bodova. Prošle godine je bilo mnogo drame u Maroku, pa sam samo pokušao da izvezem sve krugove i dovezem automobil do kraja.”

11156292_697255713717957_5485792830341493855_n
“Sve su ovo porođajne muke, ali nismo odustali od marokanskog vikenda, svi smo se mnogo trudili, pa iako rezultat nije baš ono što smo očekivali, oberučke ga prihvatamo”,
zaključio je Tompson.

“Žao mi je što smo trku 2 završili tako kako jesmo”, prokomentarisao je Kozlovski svoj sudar sa Hafom. “Imao sam već poteškoća sa kočnicama u trci 1, a svi znamo da ih ova staza nimalo ne štedi. Sjajno sam startovao i bio odmah uz Roba u prvom krugu. Kada smo došli u zonu kočenja za ukosnicu, učinio sam sve da izbegnem udes, ali u tome nisam uspeo.”