Koronel: Ovaj Marakeš je staza za početnike

Nova konfiguracija staze Mulaj El Hasan u Marakešu izazvala je krajnje oprečne reakcije vozača. Većini se učinjene izmene ne dopadaju, mada ima i onih kojima se aktuelna verzija više sviđa nego stara. Domaći trkač Mehdi Benani diplomatski je zaključio da je nova verzija staze uzbudljivija od stare, a ostali piloti bili su opširniji u komentarima.

Svetski šampion Lopes je kao glavni problem istakao dva različita tipa asfalta, stari i novi: “Staza je prespora, ali glavni izazov prave promene u površini. Auto veoma brzo menja ponašanje, a zidovi su tako blizu i dešava se da ne znate da li vozite prebrzo ili ne. Maksimalna brzina nije veća od 210 km/h, staza je potpuno drugačija, ali uslovi su isti za sve.”

428180Rob Haf inače voli ulične piste, a transformisani Mulaj El Hasan liči mu na jedno veoma drago mesto: “Na osnovu šetnje stazom, zaključio sam da je na pojedinim mestima neverovatno uzana, ali mi se dopada. Definitivno me pomalo podseća na Makau, na nekim mestima zaletite se u krivinu i niste sigurni da li ste sebi ostavili dovoljno prostora za grešku. Raznolikost podloga dosta otežava stvar, pogotovu na kočenju. Impresioniran sam – staza je sjajna i vrlo, vrlo teška. Dobro bi nam došao jedan duži pravac, koji bi obezbedio dobro mesto za preticanje, ali svima je isto. Kao i obično na uličnim stazama sve se svodi na kvalifikacije i dobar start. Život vam je lakši ako ovde osvojite pol pozciju.”

Po Koronelovom mišljenju, element uzbuđenja je izostao: “Ova staza me ne uzbuđuje kao prethodna. Ranije sam u Marakešu uvek bio malo zastrašen, a kao vozač to tražite, izazov. Bio sam uplašen na svakoj šikani stare staze, ali sada na svakoj krivini kažem ‘pa to je samo još jedna krivina’. Mi smo u Svetskom šampionatu i potrebne su nam izazovne staze, ova je za ljude koji uče osnove auto-trkanja.”

799789Gabrijele Tarkvini je imao vrlo konkretne i kritike primedbe: “Mislim da su mogli da je izvedu i bolje. Stara staza je bila veoma opasna, imala je šikane, poskakivalo se preko ivičnjaka, rizikovali ste da polomite vešanje. Sa bezbednosnog stanovišta, zadovoljan sam promenama. Ali, očekivao sam nešto bolje – ulazak u boks se nalazi na trkačkoj putanji! Ovu stazu treba da je projektovao Tilke, ali kada sam video ulaz u boks, pomislio sam da je to učinio neko ko nikada u životu nije video trku. Ko god skreće u boks, treba da bude pažljiv i da propusti ostale automobile, inače će biti cirkusa.”

“Ivičnjak na prvoj krivini je na pogrešnom mestu i to sam odmah rekao direktoru trke, čak nisam morao da sednem u kokpit da bih to shvatio. Skeptičan sam, jer su boksovi i garaže savršeni, nadao sam se da će obaviti bolji posao na ostatku staze.”

840185“Čak i uz sve moje iskustvo, mislim da su preticanja ovde skoro nemoguća. Nadam se da grešim, ali se staza sužava u zonama kočenja, kao da je neko želeo da obeshrabri vozače da ne pokušavaju da pretiču. Trke su dobre kada ima prestizanja, situacija ovde nama možda i koristi u uvodnoj trci, ali sam se iskreno nadao da će ovo ispasti bolje.”

“Staza je nova svima, a nama na papiru ne leži posebno, jer je “vesta” dobra u bržim krivinama, a ovde se krivine voze samo u prvoj i drugoj brzini. Brzine su toliko male da neravnine više ne osećate jako, tu nema većih problema. Sve krivine su spore, nema krivine koja se vozi trećom brzinom, sve se svodi na kočenje, skretanje i trakciju. Ništa ne možete da postignete aeropotiskom ili prianjanjem pozadi, ovde nema mesta na kojem bi auto preupravljao. Mesto je vrlo posebno a asfalt se mnogo menja – novi deo staze pruža jako prianjanje, ali je na starom teže. Ako bude kiše, biće to pravi izazov, jer su razlike između dva asfalta očigledne, počevši od njihove boje”, završio je italijanski veteran svoju analizu.

571184Norbi Mihelis spada u retke trkače kojima je nova verzija autodroma bolja od prethodne: “Više mi se sviđa ova staza. Znam da se mnogi vozači ne slažu sa mnom, ali osećam da je ovo više vozačka staza. Konačno, ja volim ulične piste, prethodna varijanta mi se nije dopadala, zato mislim da je bolje trkati se na ovakvoj stazi. Videćemo u nedelju da li će se gledaoci složiti sa mnom, jer će ovde biti izuzetno teško za preticanja. I dalje verujem da postoji jedna šansa na ukosnici, ali nemamo informacija da bismo znali šta će se događati u trkama.”

Posle prve vožnje u petak, Ivan Miler je učvršćen u verovanju da prestizanja u Maroku neće biti: “Pre nego što sam došao u Marakeš, mislio sam da će biti teško da se pretiče, a sada sam siguran da će to biti nemoguće. To je šteta, ranije je bilo nekoliko mesta gde je bilo šanse, a sada izgleda da su dali sve od sebe da preticanja onemoguće. Na kočenju za krivinu 11 staza se sužava, to je šašavo jer je staza inače mogla da ispadne dobra. Više mi se dopadala stara verzija, na njoj je bilo teško preticati, ali ne i nemoguće!”

537899Ted Bjerk nikad nije vozio na staroj varijanti Marakeša, a nova ga podseća na neke od uličnih staza u rodnoj Švedskoj: “Mislim da je to stvar ličnih naklonosti, svakako su se potrudili. Staza je prilično džombasta, ali to ne znači da je loša, pošto je dobra sa svakog drugog asprekta. Biće teško za preticanja, ali je za vožnju prijatno. U kvalifikacijama će biti zabavno, ali tokom trka će biti teško.”

“Inženjeri su nam rekli da bi ovde trebalo da imamo prednost jer ni drugi nemaju prethodno iskustvo na stazi, ali kao što smo videli, na testu nismo bili ispred ostalih, pa ne bih rekao da nam ova situacija donosi ikakvu prednost”, zaključio je fabrički vozač Volvoa.

812058U Valenteovoj analizi preovlađuju pozitivni zaključci: “Svi su bili pomalo pesimistični kada su hodali stazom i svi su pretpostavljali da će biti preuska. Ali, ispala je OK i konfiguracija mi se dopada. Naravno, ima stvari koje bi trebalo poboljšati, pojedine ivičnjake i izlaske iz krivina, ali je inače zabavno. Brže je nego što smo očekivali i zato je uzbudljivo. Ulične piste su vozačima uvek uzbudljive i izazovne, na kočenjima je još veoma komplikovano jer je asfalt jako prljav, ali će tokom vikenda postajati bolji.”