Koronel trijumfovao na domaćem terenu, na podijumu Jang i Borković

Holandski trkač Tom Koronel pobednik je prve trke trećeg vikenda TCR Evropa na stazi Zandvort u Holandiji.

Džek Jang u “hondi“ je kroz cilj prošao kao drugi, dok je Dušan Borković u “audiju“ kompletirao pobedničko postolje.

Na startu je Jang zadržao prvu poziciju, dok se Nikola Bart u “audiju“ probio sa četvrtog startnog mesta na drugo ispred Koronela i Borkovića.

U drugom krugu Nils Langefeld u “hjundaiju“ i Džimi Klere u “pežou“ su pretekli “hjundai” Mehdija Benanija za peto mesto.

Jang, Bart i Koronel su se odvojili od četvrtoplasiranog Borkovića, ali je u trećem krugu u borbi za drugo mesto došlo do žestokog obračuna timskih kolega Komtuju rejsinga.

Koronel je napao Barta u krivini deset, ali je došlo do kontakta posle kojeg su obojica sletela sa staze, što je najbolje iskoristio Borković koji se odmah probio na drugo mesto. Međutim, Koronel se nije predavao i već u sledećem krugu je pretekao Borkovića i vratio se na drugu poziciju.

U šestom krugu Klim Gavrilov u “audiju“ je pretekao “hjundai” Samija Taufika i popeo se na deveto mesto, dok se na čelu karavana Koronel opasno približio Jangu.

U osmom krugu Koronel je pretekao Janga, ali se mladi Britanac nije predavao. Pokušao je da uzvrati u sledećem krugu, ali se iskusni Holanđanin odbranio. Posle tog pokušaja Jang je usporio tempo, pa borbe za prvo mesto do kraja trke nije bilo.

U borbi za četvrto mesto Langefeld i Franko Đirolami su u osmom i devetom krugu pretekli Barta.

Do kraja distance njih dvojica su uspela da stignu trećeplasiranog Borkovića, ali ne i da ga prestignu.

Tako je Koronel slavio ispred Janga i Borkovića, dok su se na pozicijama četiri i pet našli Langefeld i Đirolami.

Bart je na kraju bio šesti, Džimi Klere sedmi, dok su prvih 10 kompletirali Isidro Kaljehas u “hondi“, Gavrilov i Taufik.
Viktor Davidovski u “hondi“ je kroz cilj prošao kao jedanaesti.

Druga trka je na programu sutra od 13.10, a sa pol-pozicije kreće Taufik.