Koronel: Vikend u Austriji bio je moj najbolji ove sezone

Posle užasnog udesa na startu sezone u Maroku, preskočenog drugog trkačkog vikenda u Francuskoj, trke sa vremenom da se njegov “ševrolet kruz” obnovi za Mađarsku, kao i jezivih uslova u Slovačkoj, Tom Koronel je u Austriji konačno završio na podijumu.

Prikazavši sjajnu vožnju u trci 1, u kojoj je odmah posle starta pretekao Sebastijana Leba, a nešto kasnije i Hosea Mariju Lopesa, koji je promašio šikanu, Holanđanin je na cilj stigao drugi. U trci 2, osvojio je peto mesto i sa Salcburgringa je otišao kao drugi najbolje plasirani vozač “ševroleta”, sa svega dva boda zaostatka iza Đanija Morbidelija. Time je pokazao i da se odlično navikao na prednju vuču i da spremno dočekuje trke u Moskvi. U Rusiji je prošle godine bio veoma konkurentan, istina, tada za volanom BMW-a 320si.

“Sve bolje se navikavam na automobil,” rekao je Koronel posle Salcburgringa, “Redovno sam u prvih pet ili šest, odlično se osećam u njemu. Salcburgring je brza staza i mogao sam da držim korak sa ostalima, posebno u zavetrini, tu dobijate i po nekoliko desetinki na brzini! Pronašli smo dobar set-ap za naš auto, zato sam mogao da prvi put u sezoni uđem u Q3. Možda je trebalo i jače da napadam, ali sam zadovoljan rezultatom.”

AUTO - WTCC AUSTRIA 2014

“U trci 1 posrećilo mi kada je Lopes pogrešio. Video sam da ima poteškoća s prednjim gumama i zato nije mogao da me obiđe. Bio je veoma agresivan u prva tri kruga i na kraju mi je to pomoglo.”

Holanđanin dodaje da u trci 2 nije mogao da zadrži Sitroenovog letećeg Argentinca, koji je do pobede stigao sa startujući sa sedme pozicije.

“I drugi rezultat je bio dobar, pokazuje da sve radimo kako treba. Auto je zaista konzistentan u ponašanju,” objašnjava Koronel. “Na startu sam sa osmog mesta stigao do petog, ali me je neko, ne znam tačno ko, čuknuo otpozadi. Lopes je bio prebrz i pretekao me je. Probao sam da se održim u njegovoj zavetrini, ali nije bilo šanse. Kasnije sam prošao Benanija, veoma rizično, spolja na krivini 9 i borio sam se sa Morbidelijem. Sreća je što sam izbegao udes na početku. To je bio moj najbolji vikend ove sezone!”

Zahvaljujući austrijskom rezultatu, Koronel je preskočio Čiltona, Mihelisa i Valentea u generalnom plasmanu, a čini se i da ROAL Motorsport još ima prostora za napredak.

“Završio sam kao najbolje plasirani vozač “ševroleta” i mislim da smo sada na 95 odsto mogućnosti. Dobro je što i dalje postoji prostor za poboljšanja, jer posle Moskve idemo na Spa-Frankoršamp, a to je moja domaća staza i tamo želim da zablistam,” priznao je Koronel.