Sonoma otpada, zameniće je još jedna runda u Kini?

Jedina WTCC runda na severnoameričkom kontinentu ove godine neće biti vožena.

Glasine o njenom otkazivanju čuli smo u padoku Salcburgringa, a kao alternativa za Sonomu pominjan je još jedan – uz Šangaj i Makau ukupno treći – trkački vikend na nekom od kineskih autodroma. Na takvom rešenju, tvrdilo se, zbog svojih poslovnih interesa, naročito insistira Sitroen.

SonomaSvetski šampionat turing automobila ove godine je treći put trebalo da ode u Kaliforniju, na stazu Sonoma, a trke su planirane za 14. septembar. Da do toga neće doći, danas piše i TouringCarTimes, a kao razlog navodi „nepremostive logističke prepreke“, zbog kojih je nemoguće transportovati opremu iz Amerike za Šangaj u predviđenom roku.

Prema istom izvoru, karavan takmičenja će odmah po završetku argentinske runde (2/3. avgust) produžiti za Kinu.

Pošto su trke u Šangaju zakazane za 11. i 12. oktobar, ispadanjem Sjedinjenih država s kalendara u rasporedu nastaje praznina duža od dva meseca. Hoće li organizator dopustiti toliki period bez trka Svetskog šampionata, ili će iznova pakujući takmičarski program u taj interval ubaciti još jednu kinesku rundu, tek treba da se vidi. U svakom slučaju, ukupan broj od 12 trkačkih vikenda u sezoni ne bi trebalo da pretrpi izmene.

U Austriji se govorkalo da bi zamenska lokacija za Sonomu mogla biti staza Žuhai, koja kao izbor zvuči logično, jer je blizu Makaua. A ako se već oslanjamo na logiku, na mestu je i pretpostavka da su logistički problemi dobrodošli kao izgovor za otkazivanje trka u Kaliforniji.

Sonoma (4)Karavan Svetskog prvenstva turing automobila na Sonomu je prvi put došao 2012. godine. Gostovanje na stazi kraj San Franciska smatrano je lepim postignućem u potvrdi statusa globalno relevantnog šampionata, koji do te prilike nikad nije zakoračio severnije od meksičke Pueble. Međutim, pre dve godine su u WTCC-u učestvovali i fabrički Ševrolet i privatni Ford.

Današnji WTCC – izuzimajući Hondu – teško da može da pronađe komercijalni interes u Severnoj Americi. Sitroen i Lada ne prodaju automobile u SAD, dok je TC1 „kruz“ auto privatne izrade iza koga Ševrolet stoji samo kao potpisnik papira za homologaciju. Sa TC2T automobilima stvar stoji još gore – premalo ih je, ionako nisu u centru pažnje u Svetskom šampionatu, ni Seata nema na tržištima severno od Meksika, a WTCC nastup BMW-a je čisto privatni poduhvat.