Gledanost WTCC trka porasla za 30 odsto!

Svetski šampionat turing automobila 2014. potukao je sve rekorde gledanosti na kanalima Eurosporta. Podaci za prve četiri runde ove sezone pokazuju da je direktne prenose trka na ovom kanalu pratilo u proseku 30 odsto više gledalaca u poređenju sa odgovarajućom fazom prošlogodišnje sezone, što bi značilo da je svaku rundu gledalo oko devet miliona ljudi!

Pojedinačni prosečni podaci pokazuju da je trku u Marakešu posmatralo 20% više gledalaca, Pol Rikar 23% (upoređujući sa prošlogodišnjom trkom u Monci), a trke na Hungaroringu čak 49% više. Čak je i Slovakija ring, mada lišen trke 2, zabeležio rast gledanosti od 24%, sa blagim padom od osam odsto gledalaca u direktnom prenosu, koji je povezan sa otkazivanjem trke 2 zbog vremenskih uslova nemogućih za vožnju.

AUTO - WTCC MOROCCO 2014

“Izuzetno smo zadovoljni ovim ciframa. U 59 evropskih zemalja, kanal Eurosport je pouzdan barometar rasta popularnosti WTCC iz godine u godinu. Broj WTCC fanova raste. Uvođenje novih TC1 automobila i dolazak novih učesnika poboljšali su šou i i uzrokovali veću medijsku pažnju. Mi nismo izgubili svoj DNK – pravi automobili, pravo trkanje, branik uz branik, sprint trke. Automobili sada izgledaju bolje, brže, muskuloznije. Ohrabreni smo da nastavimo da pružamo bolju predstavu gledaocima. Nastavićemo da agresivno promovišemo WTCC i održaćemo zamah sve do trke u Makauu”, rekao je Fransoa Ribeiro, direktor WTCC, komentarišući rezultate istraživanja.

“Eurosport organizuje nekodiranu pokrivenost 80 odsto WTCC sadržaja u 2014. godini. Imamo razloga da verujemo da ćemo premašiti ukupnu gledanost od 557 miliona gledalaca, koju je prošle godine izmerila agencija Repukom”, dodao je Ribeiro.

AUTO - WTCC AUSTRIA 2014

U prilog podacima Eurosporta, interesovanje za WTCC raste i kada je u pitanju publika koja dolazi na trke. Naime, poslednjoj rundi na stazi Salcburgring u Austriji prisustvovalo je 32.700 gledalaca tokom dva dana! Bogat sadržaj (tog vikenda je voženo ukupno deset trka u pet kategorija: WTCC, ETCC, Seat leon evrokup, Suzuki kup Evropa i Abart trofej) i lepo vreme svakako su doprineli ovakvoj posećenosti.

1 Comment

  1. Kolko vredi jedan Loeb!!! Pratio sam WTCC fb stranicu kako raste broj fanova. Imali su isto kao i ERC ali razlika se pravi svakim danom… mora biti i Srba tu… Borkovic brate

Comments are closed.