Kout pobednik druge trke na Mostu, Homola drugim mestom obezbedio titulu TCR Istočna Evropa

Češki automobilista Adam Kout pobednik je druge trke pretposlednjeg vikenda TCR Istočna Evropa.

On je na autodromu Most zabeležio svoj prvi trijumf u seriji, a na podijum su se popeli Mato Homola i Đakomo Germandi.

Homola je uspeo da obezbedi titulu pre finalnog vikenda sezone, jer su njegovi preostali konkurenti za naslov Rene Kirher i Davit Kadžaja završili trku na šestom i četvrtom mestu.

Drugi sprint je vožen po mokroj pisti i start je izveden iza sigurnosnog automobila. Sa pol-pozicije je krenuo Germandi, ispred Petra Fulina juniora, Kouta i Homole.

Italijan je posle nekoliko krivina izleteo, presekao krivinu i vratio se na vodeću poziciju, ali sudije nisu uzele u razmatranje potencijalnu kaznu za to.

Kout je prvo savladao Fulina juniora, zatim i Germandija uz kontakt i preuzeo vođstvo.

Iz pozadine je nadirao Petr Fulin, koji je krug za krugom preticao konkurente i stigao do druge pozicije. Posle nekoliko pokušaja da prođe Kouta, između njih dvojice je došlo do kontakta i tu je bio kraj Fulinove trke.

Homola se silno namučio da obiđe Germandija, što mu je pošlo za rukom tek pet minuta pre kraja sprinta i drugim stepenikom podijuma osvojio je naslov za 2023.

U finišu je Fulin junior napravio grešku, pa su ga prošli Kadžaja, Čepijel i Kirher, te je sin proslavljenog češkog trkača morao da sa zadovolji sedmim mestom.

Osmi je na cilju bio Knego, ispred Čižeka i Vitkea.

Poslednji trkački vikend TCR Istočna Evropa voziće se u Brnu 9. i 10. septembra.