Kraft-Bambu dodao četvrti leon za Internacionalnu TCR

Vozač iz Hong Konga, Frenk Ju, trkaće se na otvaranju šampionata TCR Internacionalne serije u Maleziji, u četvrtom „seat leonu“ Kraft-Bambu rejsinga.

Ju je stalni trkač Kraft-Bambua u GT Azija seriji i dobro poznaje stazu Sepang. Ekipa ga predstavlja kao talentovanog i raznovrsnog takmičara, koji se u proteklih osam godina bavio trkama GT i sportskih automobila, kao i enduransom. U Juove skorašnje bolje rezultate spada treće mesto na trci Dubai 24 časa 2013. godine.

Ova nova kombinacija automobila i vozača neće biti cele sezone na TCR sceni, već će se kao „vajldkard“ učesnik pojavljivati samo povremeno. Kraft-Bambu u punom godišnjem programu ima tri „seata“, u kojima će biti Đordi Žene, Pepe Oriola i Sergej Afanasjev.

11034359_1632782866940633_5950461050342361052_oJuov „leon“ nosiće #99, a azijski trkač će tokom istog vikenda morati da upozna i novi auto i novu disciplinu. „Izuzetno me zanima ova trkačka serija, i to od prvog momenta kada je najavljena i radujem se što ću učestvovati na njenoj prvoj trci. Prvi put ću voziti turing automobil s prednjim pogonom i turbopunjačem. Vreme na pisti je ograničeno i znam da će to biti izazov, ali želim da steknem što više iskustva“, izjavio je Ju.

Raspored prvog trkačkog vikenda TCR Internacionalne serije (Sepang, 27-29. mart) uključuje dva treninga, jednu kvalifikacionu sesiju, prvu trku u subotu i drugu u nedelju. Svaka trka trajaće osam krugova.