Kraft-Bambu nada se povratku u formu na Hungaroringu

Kraft-Bambu rejsing očekuje da će u Budimpešti povratiti formu koja je Gregoara Demustijea dovela do prvog WTCC boda na inauguralnoj rundi Svetskoj šampionata turing automobila u Argentini.

Pre trka u Maroku ekipa je prešla 1.000 test kilometara na autodromu Algarve u Portugalu i na osnovu prikupljenih podataka i isprobanih podešavanja unapredila je performanse svog „ševrolet RML kruza“, ali taj progres nije prikazan na stazi Mulaj El Hasan, čiji su prohtevi visokospecifični.

Hungaroring je mnogo konvencionalnija i Demustijeu već poznata pista, pa se u Kraft-Bambuu nadaju da će pokazati koliko su napredovali posle Portugala. Ambicije u Mađarskoj stižu do osvajanja poena u apsolutnoj kategoriji, ne samo onih za Jokohama trofej.

MOROCCO_597„Prošao je Maroko i radujem se što ću se trkati na stazi na kojoj sam već ranije vozio. Posle testova na Nirburgringu rešili smo sve probleme s kočnicama, uveren sam da je auto izvanredno pripremljen i da ću u Budimpešti moći da se borim za bodove“, kazao je francuski trkač.

Smešten dvadesetak kilometara severoistočno od glavnog grada Mađarske, Hungaroring je bio ili jeste domaćin vrhunskim kategorijama automobilističkog sporta, uključujući F1, WTCC i Reno seriju, a ranije i DTM i FIA GT. Pista je vijugava i neravna, ima 14 krivina i pretežno kratke pravce i u prethodne četiri sezone bila je pozornica kvalitetnih trka u Svetskom turing prvenstvu.